HomeΥΓΕΙΑΤριτοκοσμικό σκηνικό στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Τριτοκοσμικό σκηνικό στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκθετο για μία ακόμα φορά το Ε.Σ.Υ, με το πολύπαθο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στο διπλασιασμό των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής από 21 στους 44.

Τριτοκοσμικό ήταν το σκηνικό το σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Λασιθίου που «βούλιαξε» από ασθενείς, αφού φιλοξένησε παθολογικά περιστατικά από τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Στήθηκαν ράντζα σε διαδρόμους, παθολογικά περιστατικά νοσηλεύονται στις χειρουργικές κλινικές και στην καρδιολογική. Άνοιξαν κακήν κακώς  χώρους κλειστούς έως και δύο χρόνια, με το ένα μάλιστα να μην έχει τουαλέτα, για να νοσηλευτούν οι ασθενείς, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή, τονίζει ότι «πρόκειται τα ράντζα και η νοσηλεία παθολογικών περιστατικών σε άλλες κλινικές είναι μια κατάσταση γνώριμη», επισημαίνοντας ότι γίνεται εσωτερικός κανονισμός ανάμεσα στα νοσοκομεία του Λασιθίου για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά. Διαψεύδει όμως ότι ανοίχτηκαν θάλαμοι που είχαν μεγάλο χρονικό διάστημα να ανοιχτούν.

Στις πλάτες και στο φιλότιμο των εργαζομένων του νοσοκομείου του Αγ. Νικολάου πέφτει η περίθαλψη των ασθενών του νομού Λασιθίου, λένε οι ίδιοι και ζητούν από τη ΔΥΠΕ Κρήτης και το υπουργείο Υγείας άμεση ενίσχυση του ΓΝΑΝ με προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό.

Παίζουν με τις ζωές μας, η οργισμένη αντίδραση των Λασιθιωτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση