HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ πτώση 5% στην τιμή του πετρελαίου παρασύρει την Wall Street

Η πτώση 5% στην τιμή του πετρελαίου παρασύρει την Wall Street

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πετρέλαιο υποχώρησε 5% τη Δευτέρα μετά το τετραήμερο ράλι της περασμένης εβδομάδας, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, την πιο ενεργοβόρο χώρα του κόσμου, ασκούσαν πιέσεις στις τιμές.

Ο κινεζικός τομέας μεταποίησης συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2012 τον Ιανουάριο, ενισχύοντας έτσι τις ανησυχίες αναφορικά με τη ζήτηση πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες η αυξημένη προσφορά πετρελαίου προκαλεί κορεσμό στην αγορά.

Σύμφωνα με το Reuters, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΠΕΚ διέψευσε τη Δευτέρα τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες για έκτακτη σύγκληση του οργανισμού.

Η σημαντική υποχώρηση του πετρελαίου επηρέασε σήμερα όλες τις χρηματιστηριακές αγορές, με πρώτη και κύρια εκείνη της Wall Street.

Πτώση μεγαλύτερη των 100 μονάδων

Πτώση που ξεπέρασε τις 100 μονάδες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για τον Dow Jones, ο οποίος αυτή τη στιγμή υποχωρεί κατά 90 μονάδες ή 0,6% στις 16.361 μονάδες. Πτωτική κίνηση για τις μετοχές των 3Μ (-1,82%), Exxon Mobil (-2,73%) και Chevron (-1,79%), ενώ στον αντίποδα σημαντικά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Nike (1,52%).

Ο δείκτης μεταποίησης ISM παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιανουάριο, στις 48,2 μονάδες, διατηρούμενος για τέταρτο διαδοχικό μήνα χαμηλότερα από τις 50 μονάδες, δηλαδή ευρισκόμενος σε πορεία συρρίκνωσης.

Πτώση, έστω και προσωρινά, άνω του 1% για τον S&P 500, με τον ενεργειακό κλάδο να υποχωρεί σχεδόν 3%. Ο δείκτης υποχωρεί αυτή τη στιγμή 0,76% στις 1.925 μονάδες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση