HomeΚΡΗΤΗΗ τράπεζα του δέσμευσε την επιδότηση, αλλά το Ειρηνοδικείο δικαίωσε αγρότη από τα Χανιά

Η τράπεζα του δέσμευσε την επιδότηση, αλλά το Ειρηνοδικείο δικαίωσε αγρότη από τα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπερχρεωμένο αγρότη, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού από την Κίσαμο, δικαίωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, καθώς τράπεζα από την οποία ο δανειολήπτης είχε πάρει δάνειο του παρακράτησε τη μισή επιδότηση, οδηγώντας τον ίδιο και την οικογένειά του σε απόγνωση.

Το ειρηνοδικείο Χανίων, όπως επισημαίνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με προσωρινή διαταγή στις 20 Ιανουαρίου 2016, απαγόρευσε στην τράπεζα την παρακράτηση κάθε ποσού από τον αγρότη, με αυτόματες λήψεις από το λογαριασμό που διατηρεί σε αυτήν, και ο  οποίος προορίζεται για την καταβολή της επιδότησης ελαιολάδου που δικαιούται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης υπήρξε οφειλέτης σε δύο  τράπεζες, συνολικού ποσού οφειλών 25.563,56 ευρώ, με εισόδημα από πώληση γεωργικών προϊόντων 180 ευρώ και επιδότηση ελαιόλαδου 667 ευρώ το μήνα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η σύζυγος του αγρότη δεν εργάζεται ενώ το μηνιαίο βιοτικό κόστος ,της οικογένειας υπολογίζεται στα 800 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο  Χανίων , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των τραπεζών και του δανειολήπτη,  έκρινε πως ο αγρότης από την Κίσαμο πληρούσε τις προϋποθέσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση του νόμου Κατσέλη .

Έτσι, σύμφωνα με την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, απαγορεύεται στις τράπεζες να λάβουν το οποιοδήποτε καταδιωκτικό μέτρο σε βάρος της περιουσίας του καθώς και να παρακρατούν το ποσό της επιδότησης που πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ακόμη, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε ο αγρότης να καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ το μήνα και στις δύο τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος του.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε ανακοίνωσή της:

«Ευχαριστεί, το Ειρηνοδικείο Χανίων, για την τόσο σημαντική για τον αγρότη, απαγόρευση  της παρακράτησης της επιδότησής του στην Τράπεζα, ενώ παράλληλα καλεί όλους όσοι αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να έρχονται σε επαφή με την Ένωση τις εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην διεύθυνση  Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ και Λακέρδας 11, στην Ιεράπετρα ή να επικοινωνούν μαζί στα τηλέφωνα : 2821092306  για τα Χανιά και 2842020140 για την Ιεράπετρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση