HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚυβέρνηση: Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες στο ασφαλιστικό

Κυβέρνηση: Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες στο ασφαλιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του Κουαρτέτου ξεκινάει σήμερα, στις 5 το απόγευμα.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για το 2016, ενώ το Κουαρτέτο είναι προγραμματισμένο να παραμείνει στην Αθήνα έως την Παρασκευή και αναμένεται να επιστρέψειστην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

«Κρατάμε χαμηλούς τόνους», τόνιζαν κυβερνητικά στελέχη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο αναγνωριστικό χαρακτήρα στις συναντήσεις αυτής της εβδομάδας.

Τρεις αντιπροτάσεις για τη μείωση των κύριων συντάξεων

Μάλιστα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει κάθε περίπτωση μονομερούς ενέργειας στο ασφαλιστικό. Υπογράμμιζαν, δε, πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για να υπάρξει τελική συμφωνία, ωστόσο, εκτιμούσαν πως η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες. Σε ότι αφορά στην μείωση κύριων συντάξεων, η κυβέρνηση έχει έτοιμες τρεις αντιπροτάσεις, αν υπάρξει, από την άλλη πλευρά, επιμονή προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν πως σε αυτή την αξιολόγηση θα τεθούν τα θέματα του ασφαλιστικού, των «κόκκινων δανείων», καθώς και το δημοσιονομικό. Επίσης, η διαπραγμάτευση για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση εκτιμάται ότι θα κρατήσει δύο μήνες, ενώ το φορολογικό θα τεθεί, αργότερα, την άνοιξη. Εντούτοις, οι βασικοί άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης θα συμφωνηθούν σε αυτόν τον κύκλο διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά στο Μεσοπρόθεσμο, τα νούμερα θα οριστικοποιηθούν σε αυτή τη φάση, αν και θα κατατεθεί αργότερα στη Βουλή.

Τέλος, σε σχέση με τους αγρότες, η κυβέρνηση επιμένει πως θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογος.

Να σημειωθεί πως το θέμα θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και στη Βουλή, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση