HomeΚΡΗΤΗΣυνεχείς οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μελίνας

Συνεχείς οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μελίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχείς και σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της σε χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια.

Η δήλωση του τέως διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκου Χαριτάκη προς την Πρόεδρο του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας για την αναισθησιολόγο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ επισημαίνει ότι ο φάκελος που εστάλη ήταν πλήρης, αν βέβαια, όπως λέει ο ίδιος, τον παρέλαβε.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «πώς διαπίστωσε την πλημμελή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος υπεξαίρεσης οπιούχων και αποδίδει ευθύνες στο νοσοκομείο;», αφού «υπήρχε η ομολογία της πράξης διά την οποία το νοσοκομείο ενήργησε κατά απόλυτα επαρκή τρόπο, και είχε τη δυνατότητα το Πειθαρχικό Συμβούλιο να αποφασίσει επί της ουσίας».

Στο μεταξύ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο πρόκειται να μεταβούν σήμερα οι γονείς του 4χρονου κοριτσιού, προκειμένου να καταθέσουν για την τραγική εκείνη ημέρα, που έχασαν το παιδί τους, στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που πραγματοποιείται.

Την ίδια ώρα στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων του άτυχου κοριτσιού, ενώ μέσα στην ημέρα θα κληθούν από τις αρχές ώστε να καταθέσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που συμμετείχε στην επέμβαση της 4χρονης.

Πειθαρχικό Συμβούλιο

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πειθαρχικό για την αναισθησιολόγο της Μελίνας και εξαδέλφη του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καθώς έπειτα από τον θάνατο της μικρής στην Κρήτη, έγινε γνωστό πως η γυναίκα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι είχε υπεξαιρέσει από τα φαρμακείο του νοσοκομείου οπιούχα σκευάσματα.

Ωστόσο, το πειθαρχικό δεν έγινε γιατί ο φάκελος που έφτασε στα χέρια των μελών του πειθαρχικού έγραφε άπλα ότι είχε γίνει απώλεια οπιούχων σκευασμάτων και δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα της αναισθησιολόγου.

Κι όμως, παρότι η ίδια παραδέχθηκε πως υπεξαίρεσε τις πεθιδίνες, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη, στο φάκελο από το νοσοκομείο Ηρακλείου αποκρύφτηκε ποιος πήρε τα φάρμακα.

Από όλα αυτά προκύπτει πρωτοφανής μεθόδευση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να καλυφθεί η εξαδέλφη του υπουργού Υγείας παρότι η ίδια η Νεκταρία Πολάκη σε διαδοχικές δηλώσεις και συνεντεύξεις της έχει παραδεχθεί ότι εκείνη είναι το πρόσωπο που πήρε τις πεθιδίνες χωρίς προηγουμένως να ζητήσει άδεια.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το πειθαρχικό Συμβούλιο δεν μπόρεσε να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση και διέκοψε τη συνεδρίασή του λίγο μετά την έναρξή της. Τα μέλη του αποφάσισαν να στείλουν τον φάκελο στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με τη σημείωση ότι λείπουν από αυτόν σημαντικά έγγραφα και στοιχεία, που να στοιχειοθετούν το αίτημα για παραπομπή της αναισθησιολόγου.

Μάλιστα, ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι είναι η πρώτη φορά που το πειθαρχικό συμβούλιο λαμβάνει φάκελο στον οποίο δεν περιγράφεται το αδίκημα και δεν παραπέμπεται συγκεκριμένο άτομο.

cretapost.gr/protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση