HomeΣΠΟΡΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο φιλοδώρησε με τρία γκολ και πέτυχε την 19η νίκη στο πρωτάθλημα σε 20 αγωνιστικές. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κώστας Φορτούνης με δύο γκολ και μία ασίστ.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλε το ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή και κατάφεραν να τη μετουσιώσουν σε γκολ μόλις στο 13′ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη.
Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε λίγα μέτρα φόρα και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Κώστα Περιστερίδη. Στο 19ο λεπτό τα αίματα «άναψαν» ανάμεσα στον Τζίμι Ντουρμάζ και τον Νόε Ακόστα μετά από διεκδίκησης της μπάλας, με αποτέλεσμα οι δύο άσοι να αντικρίσουν από μία κίτρινη κάρτα.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσαν για το 0-2 και είδαν την προσπάθειά τους να «αποδίδει καρπούς» στο 25′ με τον Φορτούνη να διπλασιάζει τόσο τα προσωπικά όσο και τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Δημήτρης Σιόβας από τον Μιχάλη Μανιά, ο οποίος με μία απερίσκεπτη ενέργεια βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Μετά το 25ο λεπτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για τη μείωση του σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να πιάσουν στον… ύπνο τους παίκτες του Ολυμπιακού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Μανιάς δεν κατάφερε, από πλεονεκτική θέση, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η ευκαιρία «αφύπνισε» τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι κυνήγησαν το τρίτο γκολ προκειμένου να «κλειδώσουν» τη νίκη. Τελικά, στο 57′ ο Φορτούνης από εκτελεστής μετατράπηκε σε δημιουργός, βρήκε εξαιρετικά τον Ντουρμάζ μέσα στην μεγάλη περιοχή, κι ο Σουηδός προ κενής εστίας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πίεσε για το γκολ της… τιμής, αλλά ο Ρομπέρτο όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών» και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

MVP
Ο Κώστας Φορτούνης πήρε από το… χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στην 19η νίκη του στο πρωτάθλημα Ο 23χρονος άσος έχει μετατραπεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή των «ερυθρόλευκων» την εφετινή σεζόν, αφού μία προσωπική ενέργειά του μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα ενός παιχνιδιού.

Αδύναμος κρίκος
Ο Μιχάλης Μανιάς με μία ανόητη ενέργεια έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 2-0 σ’ ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, όπου, όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρχε… γυρισμός.

Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο στους Ζωσιμάδες, όπως αποδεικνύεται κι από το τελικό αποτέλεσμα. Τα δύο γρήγορα γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Κώστα Φορτούνη βοήθησαν ώστε οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα να ηρεμήσουν, να χαμηλώσουν μηχανές και να διαχειριστούν εξαιρετικά το ματς. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, υπέπεσε σε σωρεία λαθών και δίκαια γνώρισε την ήττα.

Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ηλιάδης (77′ Καρανίκας), Ακόστα (62′ Νικολιάς), Ίλιτς, Μανιάς (74′ Φερφελής).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία (51′ Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (79′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε (85′ Πουλίδο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση