HomeΣΠΟΡΠαναιτωλικός – Καλλονή 1-0

Παναιτωλικός – Καλλονή 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναιτωλικός επικράτησε της «μαχητικής» Καλλονής με 1-0 και πλέον κάνει όνειρα πεντάδας. Καταχειροκροτήθηκε ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο τελευταίο του ματς στο Αγρίνιο, πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό.

Η εικόνα του αγώνα
Με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να βρίσκεται στην ενδεκάδα για τελευταία φορά -αφού έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό- ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη κόντρα στην Καλλονή.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους από την αρχή και απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 6ο λεπτό με μια κεφαλιά του Ουάρντα που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Ο Βιγιαφάνιες ήταν ιδιαίτερα κινητικός και από αυτόν ξεκίνησε η φάση του 1-0 στο 17′. Ο Αργεντινός άσος έκλεψε τη μπάλα μετά από κόρνερ της Καλλονής και βρήκε υπέροχα τον Ουάρντα.

Ο Αιγύπτιος με την ταχύτητά του ξεμαρκαρίστηκε και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κάπελ, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 40′ λίγο έλειψε να έρθει και το 2-0 από τον Ουάρντα, όμως κατάφερε να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη η Καλλονή εμφανίστηκε βελτιωμένη. Έκανε κάποια σουτ κυρίως με τους Μανούσο και Ελλακόπουλο, όμως ο Κυριακίδης όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών». Αναμφίβολα η καλύτερη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Αλεξίεβιτς που είχε περάσει ως αλλαγή, στο 79ο λεπτό κατάφερε να αστοχήσει από το ύψος της μικρής περιοχής!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες άφησε τη θέση του στον Βασιλούδη και όλοι οι θεατές στις εξέδρες του γηπέδου του Αγρινίου τον καταχειροκρότησαν και τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του στο σύλλογο.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε και ο Παναιτωλικός κράτησε το υπέρ του 1-0, το οποίο του δίνει ελπίδες για μια θέση στην πεντάδα.

MVP
Ο Ουαρντά και ο Βιγιαφάνιες ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες του Παναιτωλικού και μοιράζονται τον τίτλο του MVP.

Αδύναμος κρίκος
Πολύ κακός ο Κάρλσον στην επίθεση της Καλλονής. Ήρθε για να βοηθήσει στο γκολ, όμως κατάφερε να αστοχήσει στο 44′ από θέση βολής και δικαίως έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Σχόλιο
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναιτωλικό που πλέον κάνει ακόμη και όνειρα πεντάδας.

Η ομάδα του Μαντζουράκη ήταν αρκετά καλή, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσε να το είχε «καθαρίσει» νωρίτερα. Βιγιαφάνιες και Ουάρντα την ανεβάζουν επίπεδο, όμως πλέον μένει να δούμε πώς θα καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Αργεντινός μετακομίζοντας στον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη η Καλλονή αν και το πάλεψε, δεν κατάφερε να φύγει με αποτέλεσμα από το Αγρίνιο. Το έργο του Καραγεωργίου δυσκολεύει όλο και περισσότερο, όσο περνούν οι αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουγέδα (67′ Αλεξίεβιτς), Βιγιαφάνιες (82′ Βασιλούδης), Κάπελ, Μάκος, Μαρκόβσκι (90′ Χαντάκιας), Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά

Καλλονή: Δαύκος, Γκόλιας, Σπυρόπουλος (80′ Μπραούλιο), Μανούσος, Αναστασιάδης, Ελλακόπουλος, Φαβάλι (63′ Γουερέ), Τσαμπούρης, Μίκιτς, Βαλιός, Κάρλσον (46′ Γεωργίου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση