HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚέρδη ρεκόρ, 18,4 δισ. δολάρια, από την Apple στο τρίμηνο

Κέρδη ρεκόρ, 18,4 δισ. δολάρια, από την Apple στο τρίμηνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως συμβαίνει συνήθως εδώ και αρκετά χρόνια τα κέρδη της Apple κατά τη διάρκεια του τελευταίου ημερολογιακού τριμήνου κάθε έτους, του λεγόμενου και εορταστικού, απογειώνονται. Σε αυτό συντελεί βεβαίως η κυκλοφορία και η παγκόσμια διάθεση από τον Οκτώβριο και μετά κάθε νέου μοντέλου iPhone.

Αυτή τη φορά όμως, δηλαδή το τελευταίο τρίμηνο του 2015, τα κέρδη της Apple ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, όντας σύμφωνα με αναλυτές τα μεγαλύτερα που έχουν ποτέ ανακοινωθεί από μία εισηγμένη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με έσοδα 75,9 δισ. δολάρια η Apple είχε κέρδη 18,4 δισ. με οδηγό τις συνεχιζόμενα υψηλές πωλήσεις των iPhone 6s και 6s Plus (πρωτίστως στην Κίνα, ενώ υποχώρησαν στις ΗΠΑ) και την άφιξη πριν από το τέλος του έτους του iPad Pro. Σημειώνεται ότι η Apple κατέρριψε το δικό της περσινό ρεκόρ της ίδιας περιόδου, όταν είχε φτάσει τα 18 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις iPhone το προηγούμενο τρίμηνο έφτασαν τα 74,78 εκατομμύρια συσκευές, μένοντας στα ίδια επίπεδα με αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Ωστόσο, η σημαντικότερη ποσοστιαία αύξηση των εσόδων προκύπτει από άλλα προϊόντα, όπως το Apple Watch και το Apple TV.

Πάντως, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Apple προβλέπει ότι τα έσοδα της θα μειωθούν συγκριτικά το τρέχον τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2016 (το οποίο είναι το δεύτερο τρίμηνο για το οικονομικό έτος της εταιρείας), τα έσοδα προβλέπεται ότι θα κινηθούν μεταξύ 50 και 53 δισ. δολαρίων, έναντι 58 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εφόσον η πρόβλεψη επαληθευτεί, θα αντιστοιχεί στην πρώτη υποχώρηση μετά από 13 χρόνια!

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση