HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Στα μπλόκα είναι μία νέα γενιά αγροτών που υπερασπίζεται το δίκιο της

Ν. Μαριάς: Στα μπλόκα είναι μία νέα γενιά αγροτών που υπερασπίζεται το δίκιο της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την περιοδεία του σε περιοχές της  Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τις επισκέψεις του στους κόμβους των αγροτικών κινητοποιήσεων σε Χρυσούπολη Καβάλας και Νέα Κερδύλλια Σερρών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «Δέλτα» Τηλεόρασης Θράκης ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

«Είναι προφανές ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι και στέλνουν μήνυμα αντίστασης και στις Βρυξέλλες» είπε ο Νότης Μαριάς, εξηγώντας ότι υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη από εκείνη που επικρατούσε στα «μπλόκα» των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2008 -9. «Είδα μία νέα γενιά αγροτών, που είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής και να υπερασπιστεί το δίκιο της. Θέλουν να μειωθεί το κόστος παραγωγής για να μπορέσουν να δουλέψουν στη γη τους, είπε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και πρόσθεσε ότι διαπίστωσε πως οι εκπρόσωποι των αγροτών έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, γεγονός που πρέπει να αντιληφθεί άμεσα η κυβέρνηση».

Ανταγωνιστική παραγωγή για την προώθηση της οικονομίας

«Οι αγρότες μας θέλουν να γίνει η παραγωγή τους ανταγωνιστική, για να μπορέσουν να στηρίξουν την Εθνική οικονομία της χώρας» είπε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι για να συμβεί αυτό πρέπει η φορολογία τους να είναι στο 7-8% και όχι στο 26%, πρέπει να μην υποχρεώνονται σε προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους  και πρέπει τα καύσιμά τους να έχουν μηδενικό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τα εφόδια χαμηλές τιμές.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν σε επίπεδο Ε.Ε. λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δρομολογείται μία ευρύτερη εξόντωση του πρωτογενούς τομέα στην ΕΕ. Ήδη στην Πέμπτη 21/1  στο Στρασβούργο έγινε ψηφοφορία κατά την οποία ο Νότης Μαριάς ψήφισε κατά της έγκρισης της Συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών με την Ουκρανία, μία χώρα που παράγει αγροτικά προϊόντα και έχει ισχυρή κτηνοτροφία. «Αν αυτά τα προϊόντα μπουν στην ΕΕ, κατέληξε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής θα δημιουργηθούν  νέα καταστροφικά δεδομένα για τους αγρότες μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση