HomeΣΠΟΡΛεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-2

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Μάρκους Μπεργκ να επιστρέφει στα γκολ μετά από δυόμιση μήνες και τον Μάικλ Εσιέν να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός «δραπέτευσε» με 2-0 από την έδρα του Λεβαδειακού.

Με 25λεπτη διακοπή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος μέχρι να κατέβει ένα πανό με μήνυμα κατά της Πολιτείας και του Κοντονή.

Η εικόνα του αγώνα
Δυναμικά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο Δημοτικό Γήπεδο της Λιβαδειάς και μόλις στο δεύτερο λεπτό έδειξε τις άγριες διαθέσεις του με τον Μπεργκ να πλασάρει από κοντά και τον Τσιντώτα να διώχνει.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπουμάλ με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ενώ στο 20′ και πάλι ο Μπεργκ με κεφαλιά έφτασε μια «ανάσα» από το 1-0.

Στο 33′ ο αεικίνητος Καμερουνέζος του Παναθηναϊκού δημιούργησε νέα καλή ευκαιρία για τον Σουηδό, όμως ο Τσιντώτας πρόλαβε και μάζεψε.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 37ο λεπτό με τον Μαχαίρα να σουτάρει και τον Στιλ να αποκρούει. Κορυφαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν αυτή του 39ου λεπτού όπου Κουτρουμπής, Τελάντερ και Εσιέν απέτυχαν εξ επαφής να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα, ο οποίος έβλεπε τους αμυντικούς του να προσπαθούν να διώξουν, αλλά τη μπάλα να κολλάει στην περιοχή του.

Εξαιτίας ενός πανό που σήκωσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού με μήνυμα προς την Πολιτεία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, υπήρξε μια 25λεπτη καθυστέρηση μέχρι να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.

Τελικά το θέμα λύθηκε και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «πράσινους» και πάλι να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Τσιντώτας συνέχισε από εκεί που είχε μείνει και με καλές επεμβάσεις στα σουτ των Εσιέν (47′) και Πράνιτς (50′) κράτησε το μηδέν για τον Λεβαδειακό. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο όμως στη φάση του 56ο λεπτού.

Ο Μπουμάλ μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μπεργκ, ο οποίος προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ.

Σχεδόν δέκα λεπτά μετά το τέρμα του όμως, ο Σουηδός έγινε αναγκαστική αλλαγή, νιώθοντας ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Πέτριτς. Λίγα λεπτά αργότερα ο νεοαποκτηθείς, Λούκας Εβαντζελίστα, έκανε το ντεμπούτο του, περνώντας στη θέση του Καλτσά (70′).

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 78′ η ομάδα του Στραματσόνι πέτυχε δεύτερο τέρμα και «σφράγισε» τη νίκη. Ο Μέστο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πέτριτς άφησε στον Εσιέν που ερχόταν από πίσω και ο Γκανέζος με δυνατό σουτ κατάφερε να χριστεί σκόρερ για πρώτη φορά με το «τριφύλλι».

Μετά το 0-2, ο Λεβαδειακός χωρίς να έχει πλέον κάτι να χάσει, βγήκε μπροστά και απείλησε την εστία του Στιλ με τα σουτ των Μαχαίρα (79′) και Γιακουμάκη (83′), όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν σε ετοιμότητα. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη.

 

MVP
Εξαιρετικός ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και από δική του ενέργεια προήλθε και το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος
Σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο έμοιαζαν οι μέσοι του Λεβαδειακού. Οι παίκτες του Στραματσόνι ήταν κυρίαρχοι στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είχαν συνεχώς την κατοχή της μπάλας.

Σχόλιο
Μόνο χαμόγελα έχει χαρίσει στον Αντρέα Στραματσόνι η προσθήκη του Ολιβιέ Μπουμάλ.

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου προσαρμόστηκε άμεσα και δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Στα συν του αγώνα της Λιβαδειάς είναι η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ στα γκολ μετά από δυόμιση μήνες, αλλά και το πρώτο τέρμα του Μάικλ Εσιέν με το «τριφύλλι».

Στα πλην το ότι ο Σουηδός αποχώρησε κρατώντας το πόδι του, προκαλώντας ανησυχία στον «πράσινο» πάγκο. Επίσης, πολύ καλή εμφάνιση έκανε η τετράδα Ζέκα, Καλτσά, Εσιέν και Αμπέντ, ενώ σε αντίθεση με άλλες φορές ο Παναθηναϊκός δεν πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο και απειλούσε από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Οι συνθέσεις
Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63′ Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (74′ Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (52′ Μάγκας)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Αμπέντ, Ζέκα, Εσιέν (80′ Ταυλαρίδης), Καλτσάς (70′ Εβαντζελίστα), Μπουμάλ, Μπεργκ (63′ Πέτριτς)

Διαφήμιση
Διαφήμιση