HomeΣΠΟΡΒέροια – Παναιτωλικός 0-1

Βέροια – Παναιτωλικός 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναιτωλικός «απέδρασε» με το διπλό από τη Βέροια, επικρατώντας με 1-0 της ομώνυμης ομάδας χάρη σε γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες.
Η εικόνα του αγώνα
Η Βέροια θέλησε να επιβάλλει από τα πρώτα λεπτά το δικό της ρυθμό, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Δημήτρη Κυριακίδη.
Αντίθετα, ο Παναιτωλικός έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει τα καρέ του Γιώργου Καντιμοίρη. Η τύχη ήταν με το… πλευρό των φιλοξενούμενων, αφού στο 12′ ο Λούκας Βιγιαφάνιες εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Δημήτρη Γιαννούλη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Νίκου Καραμπιμπερή ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και πίεσαν για την άμεση ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τους Αγρινιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε στα καρέ του και άφησε την μπάλα στη Βέροια, η οποία όμως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα; Η μοναδική αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους να λάβει χώρα στο 76′, όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Πέδρο Άρτσε. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη είχαν μία καλή στιγμή με τον Αμρ Ουαρντά, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καντιμοίρης.

MVP
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια και μαζί έχει… συνεπάρει και την ομάδα του. Ο Αργεντινός άσος θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του και δίνει σημαντικούς βαθμούς στον Παναιτωλικό.

Αδύναμος κρίκος
Ο Δημήτρης Γιαννούλης αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του, καθώς το λάθος διώξιμο στο 12ο λεπτό κόστισε την ήττα. Ο Έλληνας άσος, που είναι μία από τις αποκαλύψεις του εφετινού πρωταθλήματος, επηρεάστηκε από το λάθος και είχε μέτρια παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σχόλιο
Ο Παναιτωλικός στάθηκε τυχερός, αφού η κακή αντίδραση του Δημήτρη Γιαννούλη έδωσε την ευκαιρία στον Λούκας Βιγιαφάνιες να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Ο Γιάννης Μαντζουράκης εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ, έκλεισε τους χώρους και με… αμυντική συνταγή κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό «τρίποντο». Η νίκη έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ήρθε απέναντι σε μία ομάδα που έχει -μέχρι στιγμής- τους ίδιους στόχους με τους Αγρινιώτες.
Όσον αφορά στη Βέροια, η αλλαγή προπονητή δεν έλυσε το πρόβλημα στον επιθετικό τομέα, αφού γι’ ακόμη μία αναμέτρηση οι μεσοεπιθετικοί αποδείχθηκαν «φλύαροι» στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Μαλόν, Γιαννούλης, Μπατιόν, Μαγέφσκι (69′ Κόλα), Γεωργιάδης (61′ Νέτο), Άρτσε, Καϊκούτ, Ναζλίδης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούστας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (93′ Βασιλούδης), Ρουσκουγιέδα (83′ Αλεξίγιεβιτς), Βιγιαφάνες, Κάπελ (69′ Ουαρντά), Μαρκόφσκι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση