HomeΣΠΟΡΑτρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη του νίκη στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 2-0. Μανιάς και Τσουκαλάς ήταν οι σκόρερ για την ομάδα των Ιωαννίνων κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η εικόνα του αγώνα
Επιτακτική ήταν η νίκη τόσο για τον Ατρόμητο, όσο και τον ΠΑΣ Γιάννινα στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Τραϊανός Δέλλας αποφάσισε να δώσει με το «καλημέρα» θέση βασικού στους νεοαποκτηθέντες Πολ Κεϊτά και Δημήτρη Παπαδόπουλο, ενώ πήρε στην αποστολή και τον Δημήτρη Γροντή. Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης έδωσε τα γάντια του τερματοφύλακα στον Περιστερίδη μετά την πώληση του Βελλίδη στον ΠΑΟΚ.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα και πήρε από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παρά την κατοχή τους όμως οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν πολύ στη δημιουργία φάσεων.

Ο ΠΑΣ κατέβηκε διαβασμένος, έκλεισε καλά τους χώρους κι έτσι το πρώτο ημίχρονο «έφυγε» χωρίς κάποια σπουδαία φάση.

Δεν άλλαξε κάτι στην επανάληψη. Ο Δέλλας θέλοντας να τονώσει επιθετικά την ομάδα του πέρασε στο ματς και τον Γροντή, όμως οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ.

Η ομάδα του Πετράκη κατάφερε να «παγώσει» το γήπεδο του Περιστερίου στου 82′ με τον Μανιά να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με υποδειγματικό πλασέ να γράφει το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 89′ ο Ατρόμητος δέχθηκε και δεύτερο τέρμα.

Η άμυνα ξέχασε τον Τσουκαλά μέσα στην καρδιά της περιοχής κι εκείνος με γυριστό σουτ νίκησε τον Γκορμπούνοφ και σφράγισε μια σπουδαία νίκη για τον ΠΑΣ.

MVP
Ο Σταύρος Τσουκαλάς. Ο μέσος των Ιωαννίνων πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Έκλεινε όλους τους χώρους στη μεσαία γραμμή, βοηθούσε στην ανάπτυξη της ομάδας του, ενώ πέτυχε και γκολ στο φινάλε.

Αδύναμος κρίκος
Ο Στέφανο Ναπολεόνι. Δεν φάνηκε καθόλου στο παιχνίδι αγωνιζόμενος στα πλάγια.

Σχόλιο
Σε ένα παιχνίδι που «έτριζε» η καρέκλα του, ο Γιάννης Πετράκης πήρε τεράστια «ανάσα». Η ομάδα του κατέβηκε διαβασμένη και πήρε την πρώτη της νίκη στην έδρα του Ατρομήτου.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα έδειξε προβληματικός. Αν και είχε την κατοχή δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ και στην άμυνα έκανε πολλά λάθη και τελικά το «πλήρωσε».

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά (71′ Γκαρσία), Κοντοές (63′ Γροντής), Ούμπιδες, Μπρίτο (84′ Μπαστακός), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Ουσέρο, Παπαδόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Μανιάς (90+2′ Μπέριος), Τζημόπουλος, Ίλιτς (81′ Κοζορώνης), Λίλα (69′ Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση