HomeΚΡΗΤΗ42 χρόνια μετά ο Ήρωας Νίκος Καβροχωριανός επέστρεψε στην Κρήτη – Είχε «πέσει» στην Κύπρο το 1974

42 χρόνια μετά ο Ήρωας Νίκος Καβροχωριανός επέστρεψε στην Κρήτη – Είχε «πέσει» στην Κύπρο το 1974

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από 42 ολόκληρα χρόνια, τα οστά του Ήρωα καταδρομέα Νικολάου Καβροχωριανού επέστρεψαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μονή Μαλεβιζίου.

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα και με τιμές που αρμόζουν σε έναν Ήρωα, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συγχωριανοί και οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, υποδέχτηκαν και ταυτόχρονα αποχαιρέτησαν τον Ν. Καβροχωριανό που έχασε τη ζωή του στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, τον Ιούλιο του 1974.

kavrohorianos1 kavrohorianos2

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης και Λάμπρος Βαμβακάς, αλλά και παλιοί συμπολεμιστές του Νικόλαου Καβροχωριανού όπως ο Βασίλης Μανουράς, τότε Ταγματάρχης και Βασίλης Φθενός, τότε υπολοχαγός της Μοίρας.

kavrohorianos3 kavrohorianos5

Τη φιλοξενία των εκατοντάδων παρευρισκομένων είχε αναλάβει οι οικογένεια του Ν. Καβροχωριανού, ο Δήμος Μαλεβιζίου, η Τοπική Κοινότητα Μονής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

kavrohorianos6

Διαφήμιση
Διαφήμιση