HomeΚΡΗΤΗΘερμό καλωσόρισμα του Δημάρχου Οροπεδίου στο νέο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Θερμό καλωσόρισμα του Δημάρχου Οροπεδίου στο νέο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θερμά καλωσόρισε ο Δημάρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης το νέο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμο κατά την διάρκεια της τελετής Ενθρόνισης του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας στη Νεάπολη.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου θα βρεθούν αρωγοί στο δύσκολο πνευματικό και εκκλησιαστικό έργο που θα επιτελέσει ο νέος Μητροπολίτης.

«Σε μια δύσκολη εποχή, σε μια εποχή μεγάλων αμφισβητήσεων και προσδοκιών, χρειαζόμαστε τον παρηγορητικό λόγο της αγάπης και την ενεργή στήριξη της Εκκλησίας μας, που μετριάζει τις αδυναμίες μας και καθιστά την πορεία του ανθρώπου, όσο το δυνατόν ανώδυνη.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, όπως ήταν ο μακαριστός Νεκτάριος, που αναδεικνύουν και προβάλουν την ουσία και το κοσμοσωτήριο πνεύμα του χριστιανισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Οροπεδίου.

Ο κ. Στεφανάκης επίσης πρόσθεσε ότι «η εκλογή του σηματοδοτεί μια νέα εποχή ενότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολη.

“Είμαστε βέβαιοι ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση και η εκκλησιαστική σας εμπειρία εγγυώνται μια επιτυχημένη αρχιερατική θητεία. Οι σκέψεις σας και οι ευχές σας, θα μας καθοδηγούν στο δύσκολο έργο που επιτελούμε – Τοπική Αυτοδιοίκηση, τοπική Εκκλησία και Δημότες- για να ξεπεράσουμε την έρπουσα οικονομική κρίση, με ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

????????????????????????????????????

«Κοινός σκοπός μας είναι η προστασία των αδυνάτων και η προκοπή των δημοτών. Με την συνεργασία Τοπικής Εκκλησίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και Κλήρου, υπάρχει ελπίδα, αισιοδοξία, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη κοινωνία η βαθιά κρίση» ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος ο Δήμαρχος υπογράμμισε: «Ως Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, εκφράζοντας τις σκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των δημοτών μας, χαιρετίζω την εκλογή και ενθρόνιση σας ως νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου και σας υποδεχόμαστε εδώ στον Μητροπολιτικό Ναό στην Μεγάλη Παναγία της Νεάπολης του Δήμου Αγίου Νικολάου, με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό.

Μου δίδεται παράλληλα η ευκαιρία, να εκφράσω την επιθυμία μας, να σας προσκαλέσουμε να μας επισκεφθείτε σύντομα, για να τιμήσετε και να λαμπρύνετε με την παρουσία σας, τον τόπο μας, το ιστορικό Οροπέδιο Λασιθίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση