HomeLife & StyleΜε διάθεση «έθνικ» η φετινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Με διάθεση «έθνικ» η φετινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφιερωμένη στις μουσικές του κόσμου ήταν η φετινή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου, υπό την επιμέλεια του Νίκου Τουλιάτου.

Εκατόν έξι μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από πέντε χώρες, πολλοί εξ αυτών από την Πάτρα, βρέθηκαν επί σκηνής για πάνω από μιάμιση ώρα, ενώνοντας τις φωνές τους και τους ήχους τους για την παγκόσμια ειρήνη και ταξιδεύοντας μουσικά το κοινό τις γειτονιές του κόσμου.

karnavali2

Ήταν μια διαφορετική τελετή έναρξης, η οποία ξένισε αρκετούς καρναβαλιστές και πολλοί ήταν αυτοί που μετά τη ρίψη των βεγγαλικών, έφυγαν από την πλατεία, για να συνεχίσουν το γλέντι στους γνώριμους πατρινούς καρναβαλικούς ρυθμούς. Αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασκήθηκε κριτική στη συναυλία, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές της, δεν άρμοζε σε μια τελετή έναρξης πατρινού καρναβαλιού, όπου θα πρέπει να κυριαρχεί το κέφι.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν και αυτοί που έμειναν μέχρι το τέλος της συναυλίας στην πλατεία Γεωργίου και συνέχισαν να διασκεδάζουν με τα τραγούδια των Πατρινών DJs που έπαιξαν μέχρι αργά. Στις ευχάριστες εκπλήξεις ήταν τα βεγγαλικά, όπου φέτος έπεσαν παρά πολλά.

Ο ουρανός της Πάτρας φωτίστηκε για περίπου 8 λεπτά από τα βεγγαλικά, γεγονός που εντυπωσίασε τους καρναβαλιστές και απέσπασε θετικότατα σχόλια.

karnavali3

Και φέτος στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, επέλεξε να στείλει πολιτικό μήνυμα, όπως και πέρσι, αυτή τη φορά για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι η μισή του καρδιά βρίσκεται στο Αιγαίο, όπου πνίγονται παιδιά.

Επίσης κάλεσε τους νέους να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Στο ίδιο μήκος ήταν και η σύντομη τοποθέτηση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης για το Καρναβάλι Νίκου Χρυσοβιτσάνου, ο οποίος κάλεσε τους νέους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Πηγή: thebest.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση