HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των αγροτών ο Νότης Μαριάς

Στο πλευρό των αγροτών ο Νότης Μαριάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την συμπαράστασή του στους αγώνες των αγροτών και το δικό του αγωνιστικό μήνυμα μετέφερε μιλώντας στο «μπλόκο» των μαρτυρικών Νέων Κερδυλλίων του νομού Σερρών ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που περιοδεύει από την Παρασκευή στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

«Η Ελλάδα δεν πωλείται, η Ελλάδα δεν υποθηκεύεται, η Ελλάδα  δεν τεμαχίζεται»  είπε μιλώντας σήμερα Σάββατο στον κόμβο των Ν. Κερδυλλίων, στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι αγρότες της περιοχής έκλεισαν το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προωθούνται στην ασφάλιση και τη φορολογία τους.

«Τα μέτρα που εξαγγέλλονται απειλούν με αφανισμό τους αγρότες»

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, γιατί τα μέτρα που εξαγγέλλονται απειλούν με αφανισμό τον κλάδο ενώ όπως εξήγησε και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης δρομολογείται μία ευρύτερη εξόντωση του πρωτογενούς τομέα. Ο Νότης Μαριάς πρόσθεσε ότι οι αγρότες μας ξέρουν από αγώνες και διεκδικήσεις και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιβίωση τόσο τη δική τους, όσο και την επιβίωση της Ελλάδας, που μαστίζεται από τα μνημόνια και τη φτωχοποίηση.

Ζήτησε να υπάρξει ίση μεταχείριση των Ελλήνων αγροτών με τους άλλους αγρότες της Ε.Ε. και ιδίως του Λουξεμβούργου και του Βελγίου που τους έχει χορηγηθεί αγροτικό πετρέλαιο με μηδενικό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Μιλώντας σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά πλήθος αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών η πλειοψηφία του οποίων είναι απόγονοι των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής μαρτυρικών κατοίκων των Ν.Κερδυλίων ο Νότης Μαριάς αφού κατήγγειλε τα σχέδια της τρόικας και των δανειστών επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία ο οφειλέτης μιας και αρνείται παράνομα να εξοφλήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση