HomeΥΓΕΙΑΣκουλήκι έξι μέτρων αναπτυσσόταν μέσα στο έντερο ενός άνδρα!

Σκουλήκι έξι μέτρων αναπτυσσόταν μέσα στο έντερο ενός άνδρα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας άντρας που κατοικεί στην Κίνα, συνήθιζε να τρώει το κρέας του ωμό, όμως ξαφνικά πήγε στο γιατρό, παραπονούμενος για εκτεταμένους στομαχόπονους.

Οι γιατροί που στην αρχή «δεν παρατήρησαν κάτι αξιοσημείωτο», όταν έκαναν πιο ενδελεχείς ελέγχους, ανακάλυψαν ένα κεστώδες, μήκους 6 μέτρων, το οποίο μεγάλωνε μέσα στο σώμα του 38χρονου άντρα.

Τα συμπτώματα του, που περιλάμβαναν εμετούς, αδυναμία και απώλεια βάρους, είχαν ξεκινήσει, όπως είπε, τρεις μέρες πριν επισκεφτεί το γιατρό. Όπως αποκάλυψε, το ωμό βοδινό είναι μέρος της διατροφής του, όμως δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τώρα.

Εν τέλει το ιατρικό προσωπικό ανακάλυψε το κεστώδες, μέσα στο λεπτό του έντερο. Σύμφωνα με τα όσα απεφάνθησαν, το κεστώδες είχε μήκος 6 μέτρων που δείχνει ότι πρέπει να βρισκόταν μέσα στον άντρα για περίπου δυο χρόνια, για να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος.

Τα κεστώδη είναι παράσιτα που υπάρχουν σε μολυσμένα σπλάχνα των φυτοφάγων ζώων, τα οποία, με την κατανάλωση της τροφής, από τον άνθρωπο, όπως σε αυτή την περίπτωση του ωμού βοδινού κρέατος, περνούν στον άνθρωπο και αναπτύσσονται. Υπάρχουν σε μορφή που μοιάζει με σκουλήκι, είναι όμως λεπτό σαν ταινία.

Εν τέλει, όμως, όλα καλά για τον Κινέζο, που αν και ανήκει σε σπάνια περίπτωση της κεντρικής Κίνας, όπως αποκάλυψε, ο γιατρός του και μολονότι η θεραπεία ήταν εξαντλητική από όλες τις απόψεις, πλέον το γιγάντιο κεστώδες είναι απλά μια ανάμνηση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση