HomeΚΡΗΤΗΔεκάδες τρακτέρ κλείνουν δρόμους και στο Ηράκλειο

Δεκάδες τρακτέρ κλείνουν δρόμους και στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 50 μπλόκα έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα από οργισμένους και αγανακτισμένους αγρότες που διαμαρτύρονται στο ασφαλιστικό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, στο Ηράκλειο οι αγρότες συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνει η υπόλοιπη Ελλάδα και σήμερα κλείνει τον κόμβο των Αρχανών.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 9 το πρωί πάνω από 200 αγρότες έδωσαν ραντεβού στην είσοδο των Αρχανών μαζί με τα τρακτέρ τους κι έκλεισαν τον κόμβο έξω από τις Αρχάνες, στο τμήμα του δρόμου Ηρακλείου – Βιάννου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί αποκλείστηκε και ο κόμβος του Αγίου Σώζοντα.

TRAKTER

 

Τα μπλόκα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πάνω από 15.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όλης της χώρας με τα καταγεγραμμένα μπλόκα να ξεπερνούν τα 50. Το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς. Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι αντιπροσωπείες από την πλειονότητα των μπλόκων που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα συναντώνται στα Τέμπη, προκειμένου να χαραχθεί μία κοινή γραμμή με τη στάση των αγροτών από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να σκληραίνει ημέρα με την ημέρα.

Στο πλαίσιο της μαζικής αυτής σύσκεψης των αγροτών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πειραιώς-Aθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ) από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου απαγορεύεται από τις 12:00 η κυκλοφορία όλων των οχημάτων για όση ώρα κριθεί απαραίτητο (δείτε εδώ τις εναλλακτικές διαδρομές).

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δρόμοι θα κλείνουν και θα ανοίγουν για μερικές ώρες σε διάφορα σημεία, όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, στη μεγάλη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα Τέμπη οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν να κόψουν τη χώρα στα δύο μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδιάζει σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Όπως τονίζουν στο protothema.gr εκπρόσωποι από διάφορους αγροτικούς συνεταιρισμούς ανά την ελληνική επικράτεια οι χθεσινές δηλώσεις από τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, δεν έπεισαν κανέναν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση