HomeΚΡΗΤΗΠαίρνει φωτιά το Ακρωτήρι: Οι «Κουζουλοί» της 115 ΠΜ στον Αέρα μαζί με τους πολεμιστές της 480FS !

Παίρνει φωτιά το Ακρωτήρι: Οι «Κουζουλοί» της 115 ΠΜ στον Αέρα μαζί με τους πολεμιστές της 480FS !

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλάργα  από τη Βάση της Σούδας και μακριά από το Ακρωτήρι  των Χανίων, αν είναι να θυμηθούμε τις δεκάδες πτήσεις και τις απίστευτες  συνεργασίες στο αέρα, τις βολές  και τις σύνθετες αποστολές  των Κουζουλών της 115 ΠΜ με τους Πολεμιστές της 480FS …Για τρείς εβδομάδες η πίστα της 115 ΠΜ θα δεχθεί  πάνω από 18  αεροσκάφη F-16CM  και  τα ιπτάμενα τάνκερ τα KC-135 των Αμερικανών της Ευρώπης!

Σύμφωνα με το veteranos.gr, οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι απο την Συνεργασία που είχαν πέρυσι τη ίδια περίπου εποχή και αδημονούν να επιστρέψουν στην Κρήτη …Οι Χειριστές της ΠΑ  έχουν αναπτύξει φιλίες και συμπάθειες  με τους Αμερικανούς Χειριστές !

Απο Οικονομικής πλευράς θα είναι μια δυνατή ένεση στην τοπική αγορά με την παραμονή πάνω 300 ατόμων για τρεις εβδομάδες  στο Καταχείμωνο!

AKROTHRI1

Από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480th Fighter Squadron της USAFE (United States Air Forces in Europe), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.

AKROTHRI2

Σκοπός της συνεκπαίδευσης είναι  η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων. Εκτελέστηκαν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους, COMAO (Composite Air Operations), βολές Αέρος – Εδάφους σε τακτικό Πεδίο Βολής με αδρανή όπλα και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού.

Η ΠΑ πρόκειται να συμμετάσχει με  σχεδόν το σύνολο των  Πολεμικών Μοιρών και η 480FS με δεκαοκτώ (18) αεροσκάφη F-16CM…Και τα Ιπτάμενα Τάνκερ ΚC-135 αλλά και με πάνω από 300 άτομα προσωπικό !

Διαφήμιση
Διαφήμιση