HomeΥΓΕΙΑΤα 4 μυστικά για την επιλογή της σωστής κρέμας για την κυτταρίτιδα

Τα 4 μυστικά για την επιλογή της σωστής κρέμας για την κυτταρίτιδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί το καλοκαίρι να μην είναι τόσο κοντά αλλά όσες επιθυμούν να έχουν φτιάξει σώμα μέχρι να έρθει, έχουν ήδη μπει στη διαδικασία… γυμναστήριο-διατροφή και τούμπαλιν για να φορέσουν με άνεση το μπικίνι τους.

«Εχθρός» των περισσότερων γυναικών αδύνατων και πιο πληθωρικών είναι η κυτταρίτιδα. Η διατροφή και η άσκηση χρειάζονται ένα «χέρι βοηθείας» από μια κρέμα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες κρέμες, φθηνές και ακριβές, με φύκια ή καφεΐνη, με την επιλογή να γίνεται δύσκολη. Ποια απ’ όλες να διαλέξετε; Υπάρχουν τρόποι να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη και να μην πονοκεφαλιάζετε για το ποια να αγοράσετε.

Ελέγξτε τα συστατικά της

Το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτείτε, όταν διαλέγετε μια κρέμα είναι τα συστατικά της. Μια επιλογή που αξίζει να δοκιμάσετε είναι αυτή που περιέχει καφεΐνη, καθώς δρα γρήγορα και τονώνει το δέρμα, μειώνοντας το πρήξιμο από το περιττό λίπος. Μια κρέμα με καφεΐνη είναι σούπερ για τα οπίσθια και τους μηρούς.

Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Αλλος ένας παράγοντας που πρέπει να αναλογιστείτε είναι οι βιταμίνες του προϊόντος. Αποτελούν σημαντικά συστατικά, καθώς ενισχύουν το δέρμα και περιορίζουν την εμφάνιση των κοιλοτήτων που δημιουργεί η κυτταρίτιδα. Οι βιταμίνες Α, C και Ε είναι ιδανικές. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες δρουν ως αντιοξειδωτικά για να αναζωογόνησε το δέρμα σας, ενώ ενισχύουν και την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας την ελαστικότητα.

Επιπλέον, οι θρεπτικές ουσίες προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες. Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτού του είδους το στρες είναι μία αιτία ανάπτυξης της κυτταρίτιδας. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.

Φυσικά συστατικά

Οι περισσότερες κρέμες κατά της κυτταρίτιδας σχηματίζονται με ισχυρά βότανα και ένζυμα. Αντί να επιλέξετε μια κρέμα με χημικές ουσίες, επιλέξτε κάποια που είναι φτιαγμένη με φυσικά συστατικά, όπως το πιπέρι καγιέν ή σκόνη κακάο. Τα προϊόντα αυτά, δε, είναι ασφαλή για το δέρμα.

Ποιότητα

Οταν πρόκειται για προϊόντα προσωπικής φροντίδας, συνήθως παίρνετε αυτό που πληρώνετε. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα που η τιμή του είναι προσιτή αλλά κάνει και δουλειά, αλλιώς ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματά σας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να κάνετε μια έρευνα αγοράς προτού επιλέξετε κάποια. Το Ιντερνετ μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς υπάρχουν πολλοί που μοιράζονται τις απόψεις τους για συγκεκριμένα προϊόντα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση