HomeΥΓΕΙΑΗ Κρήτη απέκτησε την πρώτη αίθουσα ανάπτυξης των αισθήσεων

Η Κρήτη απέκτησε την πρώτη αίθουσα ανάπτυξης των αισθήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναν μοναδικό στην Ελλάδα χώρο που θα βοηθά  όσους έχουν ανάγκη για την ανάπτυξη όλων των αισθήσεων σε ήπια μορφή και συγκεκριμένα για θεραπευτικούς, εκπαιδευτικούς και δημιουργικούς σκοπούς απέκτησε σήμερα ο Άγιος Νικόλαος. Συγκεκριμένα πρόκειται για την αίθουσα του πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος (MSE/Snozelen) στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο που δημιουργήθηκε με κονδύλια προερχόμενα από το ΕΣΠΑ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης  και την οποία εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στέκεται δίπλα και υποστηρίζει τις κοινωνικές δομές όπως είναι το ΚΚΠΠΚ (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης). Συγχαίρω την διοίκηση, τους εργαζόμενους γιατί πραγματικά προσφέρουν σημαντικό έργο στα παιδιά που έχουν ανάγκη την φροντίδα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε  να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που βελτιώνουν την ζωή των ευπαθών ομάδων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι, «και την νέα Προγραμματική Περίοδο η Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα, στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που δεν χρειάζεται τις περισσότερες φορές να τις δημοσιοποιούμε. Σε όλη την Κρήτη έχει γίνει ένα τεράστιο έργο στον κοινωνικό τομέα και μάλιστα πρόσφατα η Περιφέρεια Κρήτης διακρίθηκε και βραβεύτηκε πανελλαδικά».

Στα σημερινά εγκαίνια της μονάδας μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Κλώντζας, ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών.

Τις θερμές ευχαριστίες της στον Περιφερειάρχη εξέφρασε η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Τσαντηράκη η οποία παράλληλα αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα, για όλη την κοινωνία του Λασιθίου, εγκαινιάζουμε το πολυαισθητηριακό χώρο, ένα χώρο που θα βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη για την ανάπτυξη όλων των αισθήσεων σε ήπια μορφή. Αυτό σημαίνει ότι, όποιος βρίσκεται σε αυτό το χώρο μπορεί να είναι αυτόνομος, να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για θεραπεία,  εκπαίδευση και δημιουργία» δήλωσε η κα. Τσαντηράκη και πρόσθεσε: «Σε σύνολο χώρων είναι μοναδικός στην Ελλάδα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια μας σε όλες τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Κρήτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του». Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ανέφερε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε αυτό το μοναδικό χώρο, το πολυαισθητηριακό περιβάλλον στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης-παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου. Ο προϋπολογισμός του σημαντικού κοινωνικού έργου ανήλθε στα 120 χιλ. περίπου ευρώ, χρηματοδότηση που διασφαλίστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση