HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης σε Τσίπρα: Να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας χωρίς λαϊκισμούς

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας χωρίς λαϊκισμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εθιμοτυπική χαρακτηρίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη την συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στη συνάντηση που είχαν εξέφρασε την ανησυχία του για την γενικότερη πορεία της χώρας που δικαιολογημένα προκαλεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε στον πρωθυπουργό την έντονη ανησυχία του για την παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, την απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων και στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μιας «νέας μεταπολίτευσης» και πρότεινε στον κ. Τσίπρα συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή». Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό.

Παράλληλα ζήτησε και έλαβε ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα.

Για το κρίσιμο για όλους τους Έλληνες θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο συνταξιοδοτικό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.

Εθίγη επίσης και το θέμα του ΕΣΡ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία. Εάν αυτό συμβεί ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι από τη δική του πλευρά θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού ήθους. «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθεια. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητούμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξετε κι εσείς. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά, χωρίς το λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ενόχληση ΝΔ από τον τρόπο που έγιναν οι διαρροές από το Μαξίμου

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ενημέρωναν τους δημοσιογράφους για τα όσα συζητούσαν οι δύο πολικοί.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε τη ΝΔ κάνοντας λόγο για «ατόπημα» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και αναρωτιούνται αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την τακτική που ακολούθησαν οι συνεργάτες του. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όσον αφορά τη συνάντηση, συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη την χαρακτηρίζουν εθιμοτυπική χωρίς μέχρι στιγμής να μπαίνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση