HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα σου παρέχω πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα σου παρέχω πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πολιτική μονομαχία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη που μόλις ξεκίνησε αναμένεται στην πορεία να είναι ιδιαίτερα σκληρή και να λάβει το χαρακτήρα “ένας εναντίον ενός”. Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται πανέτοιμος για τη μετωπική του σύγκρουση με τον Πρωθυπουργό, αλλά και καθημερινό στενό, πολιτικό μαρκάρισμα.

Η σημερινή τους πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν πρώτη και αναγνωριστική αλλά και ταυτόχρονα θα αναδείξει σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο που θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

TSIPRAS  KYRIAKOS

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέβηκε τα σκαλιά του Μαξίμου στις 15:00 το μεσημέρι, όπου ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού των δύο ανδρών, ενώ η συνάντησή τους ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

«Η παρουσία σου εδώ κλείνει ένα κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δυο θεσμικούς παράγοντες.

Σε ό,τι με άφορα θα σου παρέχω πλήρη ενημέρωση» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού, μετά το καλωσόρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

Δήλωσε μάλιστα έτοιμος για συνεννόηση σε θεσμικά ζητήματα, για τα οποία το Σύνταγμα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία.

Οι δυο πολιτικοί έχουν τεράστιες διαφορές και ο κ. Μητσοτάκης έχει φροντίσει πολλές φορές έως τώρα, αν και λίγες ημέρες στην ηγεσία της ΝΔ, να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με τον κ. Τσίπρα.

Η ΝΔ σταδιακά με τις αλλαγές που προωθούνται περνάει στην επόμενη φάση της _ ήδη χθες ορίστηκαν οι δυο αντιπρόεδροί της, ο Κωστής Χατζηδάκης (υπεύθυνος προγράμματος) και ο ´Αδωνις Γεωργιάδης (υπεύθυνος για την ΚΟ και την παρουσία της ΝΔ στη Βουλή)_ και ετοιμάζεται για μετωπική σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη, πριν από τη συνάντηση των κκ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, η ΝΔ έθεσε σειρά ενστάσεων για το ΕΣΡ και το ρόλο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο συγκεκριμένο ζήτημα και στο επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η επιλογή να οδηγηθούν τα πράγματα σε προσωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα δεν είναι τυχαία. Τα πολιτικά δεδομένα και τα πρώτα επικοινωνιακά ευρήματα, μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας, οδηγούν στην πρόβλεψη από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ότι το πολιτικό ιμπέριουμ που είχε μέχρι πρότινος ο κ. Τσίπρας βαίνει προς ανατροπή. Γι’ αυτό λένε πρέπει και η ΝΔ γρήγορα να εμπεδώσει το αίσθημα στην κοινωνία πως έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

TSIPRAS KYRIAKOS1

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης που είναι στη λογική “σκληρό ροκ” έναντι της κυβέρνησης και δεν είναι διατεθειμένος να παράσχει συναίνεση (πχ θα καταψηφίσει το ασφαλι στικό) παρά μόνο στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, προχωρά στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του σχεδίου του με τις αλλαγές στο κόμμα. Για να γίνει πιο σαφές, αλλάζει ριζικά τα πρόσωπα, τους ρόλους και το περιεχόμενο της πολιτικής του, πεπεισμένος ότι για να ξαναφέρει τη ΝΔ στην εξουσία πρέπει να την αλλάξει.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου αφορά την αντιστοίχηση των δυνάμεων της νέας ΝΔ με προνομιακό τρόπο έναντι των αντίστοιχων κοινωνικών, ενώ ο βασικός στόχος του είναι ακυρώσει τα βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των προσώπων της συμπεριλαμβανομένων.

Μητσοτάκης: Προσβλέπω σε εποικοδομητικό διάλογο με τον πρωθυπουργό

«Προσβλέπω σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έγινε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση