HomeΕΛΛΑΔΑΟδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Οχι συνδιάσκεψη κομμάτων και ιερατείων, εκλογή αρχηγού στο Συνέδριο

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Οχι συνδιάσκεψη κομμάτων και ιερατείων, εκλογή αρχηγού στο Συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ιδρυτικό Συνέδριο από μηδενική βάση, με όλους τους πολίτες. Όχι “Συνδιάσκεψη κομμάτων και ιερατείων” ζήτησε σήμερα απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε «αλλιώς θα αφανιστούμε».

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ (στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου:

Το αμέσως επόμενο διάστημα, πρέπει να γίνει η τελευταία προσπάθεια του χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και όλων όσων ανήκουμε σε αυτόν για να ανασυνταχθούμε και να δυναμώσουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να αναβαπτισθεί καταλαμβάνοντας αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που – έστω και καθυστερημένα – η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλαξε θέσεις από το τελευταίο Συνέδριο και προτείνει να πάμε αποφασιστικά σε μία νέα προσπάθεια. Όμως δεν συμφωνώ με μία “Συνδιάσκεψη κομμάτων και ιερατείων”. Χρειαζόμαστε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες που εκφράζονται από το χώρο μας, από μηδενική βάση. Με ανοιχτό διάλογο, με τη συμμετοχή των μελών, των φίλων και της κοινωνίας. Στο Συνέδριο αυτό θα εκλεγούν τα προβλεπόμενα όργανα και ο χώρος μας θα μετασχηματισθεί σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία αξιόπιστη διαδικασία με αξιόπιστο αποτέλεσμα. Δεν έχει καμία αξία να ξαναφτιάξουμε το «μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ» σε νέα εκδοχή.

Προτείνω να ακολουθήσουμε το μοντέλο που ακολούθησε ο κ. Ρέντσι στην Ιταλική Κεντροαριστερά. Μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου κόμματος, να προχωρήσουμε στην εκλογή του επικεφαλής με κανόνες.

Δεν αποδέχομαι συνδιάσκεψη κορυφής – διεκδικώ την κινητοποίηση των πολιτών. Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας υπάρχει, και η χώρα μας τον χρειάζεται. Αν αποτύχουμε, δεν θα έχουμε καμία ουσία στο μέλλον και θα αφανιστούμε. Προσωπικά, θα αγωνιστώ για να υπάρχει ο χώρος μας. Είμαι ξεκάθαρος, όπως ήμουν και στο πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και ας το πλήρωσα: Να κρατήσουμε τις αρχές μας και όχι τα σύμβολα. Η γενιά μας ήταν «πιο ΠΑΣΟΚ» από πολλούς: κρατήσαμε την Παράταξη ζωντανή στα δύσκολα.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λάθος που δεν στήριξε και δεν συνέχισε την προσπάθεια της «Ελιάς» και δεν πήρε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά από τις ευρωεκλογές. Χάθηκε το momentum, και με την υπονόμευση και την συνακόλουθη διάσπαση, πέσαμε στο 4,68%. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, και δεν πρέπει να τη χάσουμε ξανά.

Στο ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όσοι έφευγαν, γύριζαν πίσω με καλύτερους όρους. Τώρα χρειαζόμαστε μία νέα αρχή με κανόνες. Πρώτα να μιλήσουμε για την πολιτική, να πραγματοποιήσουμε ένα Συνέδριο από μηδενική βάση, και ύστερα για τα πρόσωπα.

Στοχεύουμε στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, ακόμη και αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, και κυρίως όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν.

«Άβυσσος» πολιτική μας χωρίζει με τη Χρυσή Αυγή. Με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικό πολιτικό στίγμα και μία καθαρή πολιτική αντιπαράθεση. Εμείς ανήκουμε σε άλλο χώρο από αυτούς, στη σοσιαλδημοκρατία και διεκδικούμε να τον αναστήσουμε με τις αρχές μας και με ξεκάθαρους κανόνες.

Με το ασφαλιστικό που προτείνει, ο κ.Τσίπρας τιμωρεί όσους τον ψήφισαν, ταξικά και γενεαλογικά: καταδικάζει τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τη νέα γενιά. Στρέφεται εναντίον τους και ενάντια σε όποιον παράγει πλούτο στη χώρα. Όμως, ας μη γελιόμαστε: αν δεν υπάρχουν επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, δεν θα λυθεί ποτέ το ασφαλιστικό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση