HomeΣΠΟΡΠλατανιάς – Ολυμπιακός 1-1

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ψυχωμένος και «διαβασμένος» Πλατανιάς ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 στο γήπεδο των Περιβολίων.

Η εικόνα του αγώνα
O Ολυμπιακός μπήκε με… φόρα στο παιχνίδι κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Τζίμι Ντουρμάζ (με την παρεμβολή και του Γιαγιά Μπανανά) δεν ανησύχησε τον Δημήτρη Σωτηρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, όμως το σουτ του Μπράουν Ιντέγε (6′) και η κεφαλιά του Λούκα Μιλιβόγεβιτς δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου ο Πλατανιάς ανέβασε την απόδοσή του και βρέθηκε μία «ανάσα» από το γκολ στο 12′.

Ο Αλέξης Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κώστας Μενδρινός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ρομπέρτο με τρομερή επέμβαση διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Σωτηρίου. Στο 24′ υπήρξε διακοπή έξι λεπτών λόγω προβλήματος με τους πυλώνες.

Παρόλα αυτά, η διακοπή δεν επηρέασε τους Χανιώτες που συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, έχοντας ακόμη μία καλή στιγμή στο 33′ με τον Φανούρη Γουνδουλάκη. Τελικά, η πίεση «απέδωσε» καρπούς στο 35ο λεπτό.

Ο Γουνδουλάκης βρήκε με τρομερή «βαθιά μπαλιά» τον Λεονάρντο Ράμος, ο οποίος με εξαιρετικό κατέβασμα και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι παίκτες του Σίλβα προσπάθησαν να ισοφαρίσουν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Σωτηρίου κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, σε σουτ τον Πάρντο (40′), Ιντέγε (42′) και Ντομίνγκες (46′).

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακος μπήκε αποφασισμένος να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Μάλιστα, στο 61′ ο Γουνδουλάκης βρέθηκε μία «ανάσα» από το να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε ο Έλληνας άσος. Τελικά, στην πρώτη αξιόλογη στιγμή των Πειραιωτών στο δεύτερο 45λεπτο ο Κώστας Φορτούνης, που είχε περάσει ως αλλαγή, κατάφερε να ισοφαρίσει με κοντινό πλασέ, μετά από δύσκολη επέμβαση του Σωτηριου σε μακρινό σουτ του Ντουρμάζ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν στο «σφυροκόπημα» και πήραν μία σπουδαία ισοπαλία, βάζοντας στοπ στο εντυπωσιακό σερί των 17 νικών του Ολυμπιακού.

 

MVP
Ο Φανούρης Γουνδουλάκης θύμισε… εποχές Πανιωνίου με την εξαιρετική παρουσία του κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος μέσος ήταν «πανταχού παρών», έχοντας ενεργή συμμετοχή τόσο στον δημιουργικό όσο και στον ανασταλτικό τομέα. Άλλωστε, από τον ίδιο προήλθε η ασίστ για το γκολ της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος
Ο Αρτούρ Μαζουακού συνέχισε τις μετριότατες εμφανίσεις. Ο Γάλλος μπακ ήταν γι’ ακόμη μία αναμέτρηση «εκτός τόπου και χρόνου», πραγματοποιώντας αρκετά αβίαστα λάθη, ενώ δεν βοήθησε και μεσοεπιθετικά.

Σχόλιο
Ο Γιώργος Παράσχος, με τη γνωστή -αμυντική- συνταγή, ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν «διαβασμένος», έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε μέσω αντεπιθέσεων να χτυπήσει τους «ερυθρόλευκους».

Το πλάνο δούλεψε εξαιρετικά και το αποτέλεσμα αφήνει, δίχως αμφιβολία, ικανοποιημένους τους γηπεδούχους. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ήταν νωχελικοί, ενώ η μεσοεπιθετική τετράδα των Ντομίνγκες, Πάρντο, Ιντέγε και Ντουρμάζ ήταν ασύνδετη και… ακίνδυνη.

Οι συνθέσεις
Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (74′ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (81′ Μιλούνοβιτς), Ράμος (88′ Δημήτρης).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59′ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (84′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (84′ Πουλίδο), Ιντέγε.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση