HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-0

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στις λίγες ευκαιρίες που έφτιαξε στο παιχνίδι και ο Πανιώνιος πήρε το 0-0 στην κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο. Στο -4 από την ΑΕΚ η ομάδα του Στραμάτσονι

Η εικόνα του αγώνα

Ο Πανιώνιος έχει αποδείξει ότι είναι ένα συμπαγές σύνολο με συνοχή και χημεία μεταξύ των γραμμών και ο Παναθηναϊκός όφειλε να βρει τους τρόπους που θα τον βοηθήσουν να το διασπάσει. Οι «πράσινοι» είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους και έψαχναν με πολλές πάσες το κενό είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν ούτε μία φορά στον Μπεργκ την ευκαιρία να εκτελέσει.

Κλωναρίδης και Μπουμάλ ελέγχονταν καλά από Βλάχο και Τασουλή αντίστοιχα, με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια να λήγει προτού ολοκληρωθεί. Ούτε πάντως κάθετα μπορούσαν να παίξουν οι «πράσινοι», αφού το κάθετο παιχνίδι του Αμπέντ δεν ήταν αποτελεσματικό. Μοιραία τ’ ανεβάσματα του Εσιέν και τα δύο διαδοχικά σουτ στο 21′ που έβγαλε ο Διούδης να είναι οι μοναδικές στιγμές απειλής της «κυανέρυθρης» άμυνας. Χωρίς όμως να είναι κλασικές ευκαιρίες.

Ευκαιρίες που οι γηπεδούχοι βρήκαν στο διάστημα που ο Πανιώνιος προσπάθησε να κερδίσει μέτρα και να απεγκλωβιστεί. Ήταν το κομμάτι του αγώνα που ο Μπουμάλ μπόρεσε να παίξει ένας μ’ έναν (χωρίς ντουμπλαρίσματα) και σε μια κούρσα του στο 58′ να κόψει την μπάλα στον Κλωναρίδη που πλάσαρε άουτ από ευνοϊκή θέση. Οι δύο πλάγιοι, κυρίως δε ο Καλτσάς που μπήκε στο ματς, είχαν έρθει πιο κοντά στον Μπεργκ για να του δίνουν στηρίγματα, αλλά περιοχή το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις, αφού ο Πράνιτς δεν ανέβαινε και ο Μέστο έχασε κάποιες κούρσες.

Ο Μπουμάλ στο 71′ δοκίμασε πάλι από μακριά, χωρίς να βρει στόχο, δείγμα της επιτυχίας των «κυανέρυθρων» να ελέγχουν πλέον την επιθετικότητα των «πρασίνων», η οποία εκδηλώθηκε με μακρινές μπαλιές. Νιώθοντας μάλιστα πιο ασφαλείς μετέφεραν την μπάλα στο άλλο τρίτο του γηπέδου και εκτός από κάποια κόρνερ είχαν τη δική τους στιγμή με σουτ του Μασούρα στο 77′ που έδιωξε ο Στιλ.

Η είσοδος του Πέτριτς δεν βελτίωσε την εικόνα του Παναθηναϊκού, αφού ο Κράτης κινήθηκε σ’ ένα χώρο πίσω από τον Μπεργκ που δεν ήταν ωφέλιμος, και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, αφού ούτε η καραμπόλα στο κεφάλι του Κουτρουμπή από προσπάθεια του Τελάντερ στο 84′ ευνόησε την ομάδα του Στραματσόνι. Ο Διούδης ήταν εκ νέου εκεί για να διώξει τον κίνδυνο και να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

MVP

Με την εμφάνισή του στη Λεωφόρο ο Σωκράτης Διούδης απέδειξε ότι είναι μεταξύ των πιο σταθερών γκολκίπερ του πρωταθλήματος. Δεν ήταν μονάχα οι επεμβάσεις του τις φορές που οι «πράσινοι» απείλησαν, αλλά και οι κατευθύνσεις που έδινε στην άμυνά του προσφέροντας σιγουριά στην 11άδα του.

Αδύναμος κρίκος

Είτε ο Μάρκους Μπεργκ δεν έχει βρει ακόμη τον τρόπο να γίνει ξανά επικίνδυνος είτε ο Αντρέα Στραματσόνι δεν μπορεί να τον εκμεταλλευτεί προσώρας. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο πάντως: ένας γκολτζής χωρίς γκολ.

Σχόλιο

Ο Αντρέα Στραματσόνι δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο ανάπτυξης και την υπεροχή του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Μόνο που οι λιγοστές ευκαιρίες και το τελικό αποτέλεσμα δεν του… δίνουν δίκιο, ακόμη κι αν οι «πράσινοι» προσπάθησαν πολύ απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Διούδης ήταν εκεί για να διώξει κάθε κίνδυνο και η ομάδα της Νέας Σμύρνης πιστοποίησε γιατί με λίγες επιλογές, αλλά χημεία έχει τον τρόπο να παραμένει ανταγωνιστική.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Εσιέν (86′ Λουντ), Ζέκα, Αμπέντ (77′ Πέτριτς), Μπουμάλ, Κλωναρίδης (62′ Καλτσάς), Μπεργκ

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καραμάνος, Μπακασέτας (89′ Αργυρόπουλος), Μασούρας (81′ Βιγιάλμπα), Ανσαριφάρντ (67′ Καθάριος)

Διαφήμιση
Διαφήμιση