HomeΥΓΕΙΑBlue Monday: Γιατί η Δευτέρα που ξημερώνει, είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου

Blue Monday: Γιατί η Δευτέρα που ξημερώνει, είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, κάθε τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου (δηλαδή αύριο) είναι η χειρότερη και η πιο καταθληπτική μέρα του χρόνου.

Η μέρα αυτή προήλθε από τον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall, ο οποίος το 2005 έφτιαξε μία εξίσωση στην  προσπάθειά του να βρει την χειρότερη μέρα του χρόνου.

Η τακτική του ήταν εξής: Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκέμβρη και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου μετά τα Χριστούγεννα και βρήκε πως η μέρα αυτή είναι η 18η Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά, ο μαθηματικός του τύπος περιελάμβανε τα χρέη, τις γιορτές που πέρασαν και τους απραγματοποίητους στόχους του παλιού έτους και έτσι κατασκεύασε την… Blue Monday.

Η αυριανή μέρα, δηλαδή, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούν πόσο εκτός στόχων και προγράμματος είναι και νιώθουν μία βαθιά μελαγχολία.

Τον Dr. Cliff ήρθαν να υποστηρίξουν και άλλοι επιστήμονες. Η διατροφολόγος Alison Clark υποστηρίζει πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και τηνη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των εορτών.

Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν πως ο τύπος δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από μαθηματικούς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση