HomeΣΠΟΡΞάνθη – Ατρόμητος 2-2

Ξάνθη – Ατρόμητος 2-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Ξάνθη με τον Ατρόμητο αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, ένα αποτέλεσμα που άφησε ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες. Καλύτεροι οι Ακρίτες, «χτύπησαν» μέσω στημένων φάσεων οι Περιστεριώτες.

Η εικόνα του αγώνα
Η Ξάνθη είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αντρέι Γκορμπούνοφ.

Οι Ακρίτες πολιόρκησαν τα καρέ των φιλοξενούμενων και στο 20′ έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να μπουν σε θέση οδηγού, αλλά ο Παντελής Καπετάνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Λευκορώσο γκολκίπερ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χρήστος Καρυπίδης σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Ούμπιδες στο 34ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου προσπάθησαν να ξεπεράσουν την «ψυχρολουσία» και να ισοφαρίσουν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Ξανθιώτες διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο μέρος και τελικά έφεραν το ματς στα ίσα στο 57ο λεπτό με τον Καπετάνο.

Ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Λισγάρα και κατέληξε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Καπετάνος την ώρα που δέχεται την πάσα είναι σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 59′ ο Νίκος Λαζαρίδης με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρόλα αυτά, οι Ακρίτες δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Γουάλας (62′, 65′) και Βασιλακάκη (63′, 68′).

Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς, αφού στο 74′ Νιέτο με όμορφο διαγώνιο σουτ, ισοφάρισε σε 2-2. Στα τελευταία λεπτά, η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, είχε μερικές καλές στιγμές, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό.

MVP
Σε ένα ματς που ο Ατρόμητος είχε φτωχή επιθετική παρουσία, ο Χαβιέρ Ούμπιδες με δύο στημένες φάσεις έδωσε τη λύση. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ, αποτελώντας το «Α» και το «Ω» επιθετικά για τους Περιστεριώτες.

Αδύναμος κρίκος
Μία αμυντική ολιγωρία, μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.

Ο Λαζαρίδης την στιγμή που παίρνει την κεφαλιά είναι ολομόναχος και απόλυτη ευθύνη για το συγκεκριμένο γεγονός φέρει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ακριτών.

Σχόλιο
Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί, δίχως αμφιβολία, την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, αλλά έμειναν στην ισοπαλία ελέω… Ούμπιδες.

Όσον αφορά στον Ατρόμητο, παρότι είχε καλή ψυχολογία μετά την επική πρόκριση επί του Πλατανιά, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Οι συνθέσεις
Ξάνθη: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Βασιλακάκης (80′ Χερέα), Ορφανίδης (64′ Σκούρτης), Νιέτο, Λουσέρο, Σολτάνι (72′ Τριάδης), Καπετάνος.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κούρος, Κοντοές, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Μπρίτο (90′ Στόιτσεφ), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (27′ Μπάλλας).

Διαφήμιση
Διαφήμιση