HomeΚΡΗΤΗΘρίλερ με αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κρήτης

Θρίλερ με αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θρίλερ τις τελευταίες ώρες με την πορεία αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου με 4.000 επιβάτες και πλήρωμα, κυρίως αμερικανούς πολίτες. Βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ και κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, όπου και έχει ελλιμενιστεί, ενώ είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Πιθανολογείται πως ο έλεγχος αυτός σχετίζεται με πληροφορίες ότι το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή και ότι υπάρχει παγίδευση χώρου του με εκρηκτικά. Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν ακόμη πληροφορίες για επιβίβαση ύποπτων ατόμων στους προηγούμενους ελλιμενισμούς του που ήταν, εκτός της Χάιφας, η Γένοβα, η Ρώμη, το Κατάκωλο, ο Πειραιάς και η Ρόδος. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού.

Η αρχική εξήγηση που δόθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για την αλλαγή πορείας του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου ήταν ότι «ο ναυτικός πράκτορας αιτήθηκε αλλαγή λιμανιού και να πιάσει Χανιά αντί για Ηράκλειο, χωρίς να αναφέρει τον λόγο». Από την «επίσημη» ελληνική πλευρά δινόταν μετά η πληροφορία ότι στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει νεκρός επιβάτης από παθολογικά αίτια. Όμως αυτή η εκδοχή δεν επιβεβαιωνόταν από ναυτιλιακούς παράγοντες αλλά ούτε μπορούσε να εξηγήσει την αλλαγή πορείας του κρουαζιερόπλοιου με προορισμό τη στρατιωτική βάση.

Το πλοίο κατευθύνθηκε στον ναύσταθμο της Σούδας προκειμένου να εξετασθεί από ελεγκτές διεθνούς ναυτιλιακού φορέα αλλά και αμερικανούς αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι μετά και την τελευταία αιματηρή ένοπλη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη από τον ISIS επικρατεί γενική επιφυλακή για «πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες», συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων σε κρουαζιερόπλοια που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση