HomeΚΡΗΤΗΕλεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου: “Όλη η αλήθεια χωρίς μασκαρέματα”

Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου: “Όλη η αλήθεια χωρίς μασκαρέματα”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διαφωνία τους σχετικά με τη στάση της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου να ανακοινώνει πανηγυρικά τα αποτελέσματα ελέγχου του ΣΔΟΕ σε σχέση με τη νομιμότητα του γενικού ταμειακού απολογισμού του ΔΟΠΠΑΜ, εκφράζουν οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν :

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αυτάρεσκη, βιαστική και πανηγυρικού τόνου ανακοίνωση του δήμου Μαλεβιζίου, αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ, σε σχέση με τη νομιμότητα του γενικού ταμειακού απολογισμού του ΔΟΠΠΑΜ.

Η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα ενός ελέγχου, ο οποίος δεν προέκυψε τυχαία, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, προκειμένου να αθωώσει συνολικά τόσο τις έωλες διαδικασίες στον ΔΟΠΠΑΜ, όσο και τις επιλογές και τη διαρκή αδράνεια της ίδιας.

Σημειώνουμε ότι, η αντιπολίτευση ακόμα αναμένει την επίσημη ενημέρωσή της για το πόρισμα. Δίχως να επιθυμούμε να προβούμε σε πολιτικό πλιάτσικο πάνω στα συντρίμμια που άφησε η συνολική διαχείριση του ΔΟΠΠΑΜ, οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους δημότες τα εξής:

1.Η έκθεση του ΣΔΟΕ αφορά στη φορολογική νομιμότητα τη στιγμή της έρευνας και όχι στις διαδικασίες και στον τρόπο διαχείρισης του προηγούμενου διαστήματος.

2.Αποτελεί αδιάψευστο γεγονός, (η παράταξη διαθέτει τα επίσημα αδιάσειστα στοιχεία), ότι οι εισπράξεις του ταμείου του μουσείου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πηγαινοέρχονταν, δίχως να μεταβιβάζονται άμεσα και σύμφωνα με το νόμο, στα ταμεία του δήμου.

Το Ταμείο με αυτές τις τακτικές και με τον ελλιπέστατο έλεγχο που διενεργούνταν, έφτασε να παρουσιάζει το Σεπτέμβριο του 2015 έλλειμμα άνω των 10.000€, που χρονολογείται στα έτη 2013, 2014 και 2015. Το ποσό αυτό, καταβλήθηκε σε δόσεις, εκ των υστέρων από τον περασμένο Οκτώβρη και μετά, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μέσα σε κλίμα πανικού λόγω της αποκάλυψης του ελλείμματος και του ελέγχου.

Αποτελεί αυτό όμως διαδικασία ενός δήμου που τον διέπει η διαφάνεια και ο προσανατολισμός στο κοινό συμφέρον; Τα καμπανάκια ηχούν εδώ και καιρό στο δημοτικό κατάστημα και κάποιοι θα πρέπει να βγάλουν το κερί από τα αυτιά!

3.Οι οικονομικές δοσοληψίες και οι αναθέσεις έργων γίνονταν με εξωθεσμικό, μη υπηρεσιακό και αδιαφανή τρόπο, ενταγμένες σε μια γενικότερη πρακτική δημιουργίας και εξυπηρέτησης πελατείας. 4.Υπογραμμίζουμε ότι, η παράκαμψη του Διοικητικού Συμβουλίου, η απαράδεκτη διαχείριση των πόρων, η ετσιθελική κατάργηση θεσμικών διαδικασιών, και η απουσία τεχνικών εκθέσεων, δεν μπορούν να νομιμοποιούνται, ως πρακτικές των αιρετών του Δήμου στο όνομα οποιασδήποτε δραστηριότητας.

5.Δε μπορεί να γίνει αποδεκτή η διαδικασία, να καλείται εκ των υστέρων το διοικητικό συμβούλιο να νομιμοποιήσει πρακτικές, που εκθέτουν το δήμο, με τη δικαιολογία της εξόφλησης των πιστωτών του οργανισμού.

6.Υπενθυμίζουμε τέλος ότι, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 23.10.2015, ο «επιτυχημένος» ΔΟΠΠΑΜ μπήκε σε εκκαθάριση και καταργείται. Ποια αναγκαιότητα συνετέλεσε σε αυτό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του! Στην ίδια δε συνεδρίαση η πλειοψηφία παραδέχτηκε τόσο τις προβληματικές πρακτικές διαχείρισης, όσο και την ύπαρξη ταμειακού ελλείμματος και την εκ των υστέρων καταβολή των χρημάτων. Επιπλέον, αποφασίστηκε η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, την υλοποίηση του οποίου ακόμα αναμένουμε.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάψει να εθελοτυφλεί και να εργαστεί σοβαρά στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της ισοπολιτείας σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης πόρων, ανάθεσης έργων, καθώς και διαδικασιών παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη. Ένα πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου από οικονομικούς επιθεωρητές, με την συναίνεση και παρότρυνση της δημοτικής αρχής”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση