HomeΚΡΗΤΗΟγκώδης η δικογραφία για την γκαρσονιέρα με τα όπλα- Έκπληκτοι οι αστυνομικοί με τα ευρήματα

Ογκώδης η δικογραφία για την γκαρσονιέρα με τα όπλα- Έκπληκτοι οι αστυνομικοί με τα ευρήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου η είδηση ότι ο 40χρονος γνωστός έμπορος της πόλης εμπλέκεται στην υπόθεση με την γκαρσονιέρα, που εντοπίστηκε στην καρδιά του Ηρακλείου να είναι γεμάτη με καλάζνικοφ, όπλα διαφόρων τύπων, εκρηκτικά και χειροβομβίδες.

opla9

IMG_0111IMG_0112IMG_0113IMG_0114Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν παρέπεμπε σε καμία περίπτωση σε τέτοιους είδους υποθέσεις, καθώς ο ίδιος δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τα τόσα χρόνια, που δραστηριοποιείται στην αγορά του Ηρακλείου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακάλυψη της γιάφκας
Ο 43χρονος Ρεθεμνιώτης έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Το 2008, ύστερα από μια δαιδαλώδη αστυνομική έρευνα μεταξύ Γερμανίας-Αθήνας-Ρεθύμνου, στην οποία ενεπλάκη και η Ιντερπόλ, που αφορούσε αγοραπωλησία όπλων των οποίων αποστολέας ήταν Γερμανός έμπορος και παραλήπτης, τουλάχιστον στα χαρτιά, μια υπέργηρη γυναίκα (93 ετών). Οι αστυνομικές αρχές αιφνιδιασμένες με την ηλικιωμένη γυναίκα άρχισαν να αναζητούν τον πραγματικό παραλήπτη των όπλων.
Οι έρευνες, ύστερα από τρεις μήνες, τους οδήγησαν στις Σίσες Ρεθύμνου και στην ταυτότητα ενός 36χρονου τότε άνδρα που, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες με τις συνεχείς παραλαβές δεμάτων, σοφίστηκε τη «συνδρομή» της αθώας και ανίδεης γιαγιάς του. Διότι η 93χρονη γυναίκα που παραλάμβανε τον οπλισμό ήταν η γιαγιά του.
Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δυο σπίτια και σε ένα εκτροφείο κουνελιών, είχαν βρεθεί 61 όπλα διαφόρων τύπων, από αντιαεροπορικά πολυβόλα και Καλάσνικοφ έως 22άρια πιστόλια και 10.000 περίπου φυσίγγια.
Βαριά η δικογραφία που σχηματίστηκε τότε εις βάρος του. Αργότερα η δικαιοσύνη τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών, ποινή που σε πολλούς φάνηκε επιεικής σε σχέση με το εις βάρος του κατηγορητήριο.
Έκτοτε ο 36χρονος άρχισε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ηράκλειο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έπεσε και πάλι στο δόκανο των αστυνομικών αρχών.
Κατόπιν πληροφοριών που είχαν ότι ασχολείται με αγοραπωλησία ναρκωτικών και όπλων και τη διάρκεια ταξιδιού του από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο μόλις αποβιβάστηκε στο λιμάνι και βρήκαν στην κατοχή του μία βαλίτσα με έξι κιλά χασίς, ένα όπλο και δύο γεμιστήρες.
Συνελήφθη και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Η παραπάνω όμως υπόθεση ήταν η μία πτυχή μόνο της αποκάλυψης της παράνομης ενασχόλησης του 43χρονου πλέον Ρεθεμνιώτη. Άνδρες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για μεγάλο διάστημα προ της σύλληψης του είχαν στο μικροσκόπιο τον 43χρονο και τις επαφές του. Προσωπικές και τηλεφωνικές.
Οι αστυνομικοί γνώριζαν πως έχει ενοικιάσει ημιυπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο του Ηρακλείου. Στο οποίο δεν διέμενε αλλά πολύ συχνά βρισκόταν εκεί, όπου δεχόταν και επισκέψεις άλλων προσώπων, τα οποία επίσης μπήκαν στο μικροσκόπιο παρακολούθησης των παραπάνω υπηρεσιών.
Όταν ο 43χρονος συνελήφθη και προφυλακίστηκε τα κλειδιά του ημιυπόγειου διαμερίσματος στην οδό Έβανς, φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 39χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας φίλος του και ο 25χρονος Ρεθεμνιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες.
Οι ίδιοι, φέρονται επίσης να πλήρωναν και το ενοίκιο του διαμερίσματος. Η αστυνομική παρακολούθηση ήταν συνεχής και οι ενδείξεις ότι στον χώρο υπήρχαν είτε όπλα, είτε ναρκωτικά ήταν παραπάνω από βέβαιες.
Έτσι οργανώθηκε η χθεσινή επιχείρηση και αποκαλύφθηκε ο οπλισμός που υπήρχε στο διαμέρισμα.
Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών υπηρεσιών επιβεβαιώθηκαν και οι άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου είδαν σε επανάληψη το σκηνικό που είχαν δει οι συνάδελφοι τους τον Ιούλιο του 2008 στις Σίσες Γεροποτάμου.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου είναι ογκωδέστατη. Η πολύμηνη παρακολούθηση έδωσε αρκετό υλικό. Πόσο μέρος αυτού είναι αξιοποιήσιμο θα το κρίνει η δικαιοσύνη που πλέον αναλαμβάνει την υπόθεση.

opla8

Οι αστυνομικοί χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή την όλη υπόθεση, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα για το πώς βρέθηκαν τα κλειδιά της γκαρσονιέρας στα χέρια του εμπόρου και αν ο ίδιος τελικά γνώριζε, τι υπήρχε κρυμμένο στους χώρους του διαμερίσματος.

opla7

Μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχτεί αν ο 40χρονος έμπορος εμπλέκεται στην ιστορία, παρά τη στενή σχέση που τον συνδέει με τον 43χρονο υπόδικο, στον οποίο φέρεται να ανήκει η γκαρσονιέρα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία της υπόθεσης αναμένεται να είναι ογκώδης, λόγω του μεγάλου αριθμού των ευρημάτων και την πλούσια δράση του 43χρονου, που βρίσκεται στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών, όντας παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση