HomeΣΠΟΡΑτρόμητος – Πλατανιάς 2-1

Ατρόμητος – Πλατανιάς 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ατρόμητος έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-1 του Πλατανιά στο Περιστέρι.

Η εικόνα του αγώνα
Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, για Κύπελλο και πρωτάθλημα, μεταξύ του Ατρόμητου και του Πλατανιά δεν γέμιζαν με αισιοδοξία τους φιλάθλους όσον αφορά στο θέαμα που παρακολουθούσαν, αφού ολοκληρώθηκαν στη «λευκή» ισοπαλία.

Οι προβλέψεις δικαιώθηκαν (εν μέρει), καθώς στα πρώτα 25 λεπτά δεν έλαβε χώρα καμία αξιοσημείωτη επιθετική προσπάθεια.

Η ομάδα του Περιστερίου είχε την κατοχή, αλλά υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου, ενώ γι’ ακόμη μία αναμέτρηση αντιμετώπισε δυσκολίες στην τελική προσπάθεια.

Στον αντίποδα, οι Χανιώτες έκλεισαν τους χώρους, πίεσαν ψηλά και κυνήγησαν το γκολ στην κόντρα-επίθεση.

Το πλάνο του Γιώργου Παράσχου δούλεψε, αφού στο 34′ ο Φανούρης Γουνδουλάκης εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου, πάσαρε στον Λεονάρντο Ράμος, κι αυτός με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα για το 0-1.

Ο Ατρόμητος ξεπέρασε το αρχικό σοκ και προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Η πίεση «απέδωσε καρπούς» στο 42ο λεπτό, αφού ο Μπίτολο χρίστηκε σκόρερ.

Ο Χαβιέρ Ούμπιδες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αντονί Λε Ταλέκ έστρωσε με το κεφάλι στον Αργεντινό αμυντικό, ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Η εικόνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να έχουν τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά η -καλά οργανωμένη- άμυνα των φιλοξενούμενων δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας.

Μετά το 55′, ο Πλατανιάς «πάτησε» καλύτερα και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να μπει εκ νέου σε θέση οδηγού, αλλά τα σουτ του Αποστολόπουλου (55′, 57′), αλλά και του Ράμος (60′) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Στο 64ο λεπτό, ο Στέφανο Ναπολεόνι διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Γιαγιά Μπανανά σε μονομαχία των δύο ανδρών μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο κ. Αρετόπουλος έδειξε «παίζετε».

Το ριπλέι δικαιώνει τον Ιταλό άσο, αφού η μπάλα έχει βρει στον αμυντικό του Πλατανιά.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Δέλλα μεγάλωναν την πίεση τους προς τα αντίπαλα καρέ, με στόχο το πολυπόθητο γκολ. Στο 71′, η τύχη δεν χαμογέλασε τον Νίκο Λαζαρίδη, καθώς η μπάλα, μετά από λάθος διώξιμο του Μπανανά και κόντρα πάνω στον Έλληνα άσο, πέρασε πάνω από την εστία του Κοκκαλά.

Το παιχνίδι απέκτησε «τρελό» ρυθμό στα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχοι έκανα κατάθεση ψυχής και τελικά δικαιώθηκαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Λε Ταλέκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Κοκκαλά, γύρισε στον Ναπολεόνι και ο Ιταλός, προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον Ατρόμητο στους «8» του Κυπέλλου!

MVP
Ο Στέφανο Ναπολεόνι πέτυχε το «χρυσό» γκολ, αλλά ο Αντονί Λε Ταλέκ είχε καθοριστική συμμετοχή στην πρόκριση του Ατρόμητου, με τις δύο ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος
Ο Γιαγιά Μπανανά, εν αντιθέσει με την αναμέτρηση του πρωταθλήματος, δεν «πατούσε» καλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αρκετά αβίαστα λάθη, νευρικότητα και έλλειψη «καθαρού μυαλού».

Αποκορύφωμα η λάθος αντίδραση στο δεύτερο γκολ του Ατρόμητου, όταν χάνει τον Λε Ταλέκ.

Οι συνθέσεις
Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης (74′ Μ. Στόιτσεφ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Μπάλλας, Ούμπιδες, Λημνιός (46′ Μπρίτο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ.

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Δημήτρης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνάτιτς, Μουνάφο, Γονδουλάκης (82′ Στανισιάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος (74′ Ανγκούλο), Μενδρινός (67′ Ντίνας), Ράμος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση