HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤο αρχαιότερο τσάι του κόσμου βρέθηκε σε τάφο Κινέζου αυτοκράτορα

Το αρχαιότερο τσάι του κόσμου βρέθηκε σε τάφο Κινέζου αυτοκράτορα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε πρόσφατα στην Κίνα αποδεικνύει ότι το τσάι δεν είναι μόνο το αγαπημένο ρόφημα των Βρετανών, αλλά και οι Κινέζοι το απολάμβαναν εξίσου και μάλιστα, 2.150 χρόνια πριν!

Σε ανασκαφές που πραγματοποίησαν πρόσφατα αρχαιολόγοι της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στον τάφο του αυτοκράτορα Jing Di της δυναστείας των Χαν βρέθηκαν ποσότητες φύλλων τσαγιού θαμμένες κοντά στον αυτοκράτορα. Πρόκειται για το αρχαιότερο τσάι που βρέθηκε ποτέ στον κόσμο, αφού ο αυτοκράτορας απεβίωσε το 141 π.Χ., δηλαδή τα συγκεκριμένα φύλλα τσαγιού έχουν ηλικία 2.150 ετών!

Τα ευρήματα στον τάφο του αυτοκράτορα

Ο τάφος του Κινέζου αυτοκράτορα βρέθηκε στην πόλη Σιάν, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί στη βόρεια κεντρική Κίνα. Εκτός από τα φύλλα τσαγιού μαζί με τον αυτοκράτορα βρέθηκαν θαμμένα και κεραμικά ειδώλια ζώων και ανθρώπων καθώς και όπλα. Πριν την συγκεκριμένη ανακάλυψη ένα αρχαίο κινεζικό κείμενο, εκατό χρόνια νεώτερο από τα φύλλα τσαγιού του αυτοκράτορα, ανέφερε ότι η Κίνα πραγματοποιούσε εξαγωγές τσαγιού στο Θιβέτ.

Ο αυτοκράτορας Jing Di είναι μια σημαντική προσωπικότητα της κινεζικής ιστορίας και, παρά την εμπλοκή του σε ίντριγκες, εθεωρείτο ένας ανοιχτόμυαλος και φωτισμένος ηγέτης που επιθυμούσε ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης για τους υπηκόους του και είχε φροντίσει να μειώσει την φορολογία.

Protothema.gr