HomeΣΠΟΡΟλυμπιακός – Λεβαδειακός 3-1

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ορμητικός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου δεν άφησε περιθώρια στον Λεβαδειακό και με το πεντακαθαρό 3-1 στο Καραϊσκάκη έκανε 17 τις νίκες του σε ισάριθμες αγωνιστικές της Super League και κατέρριψε το ρεκόρ της ομάδας του Σόλιντ. Ιντέγε, Πάρντο και Ντομίνγκες τα γκολ των πρωταθλητών, μείωσε ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μπεν.

Η εικόνα του αγώνα

Τα παιδιά του Πειραιά ήταν τα παλικάρια της αναμέτρησης. Σαν να χρωστούσαν μια γεμάτη εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι», έπαιξαν το Λεβαδειακό σαν οι γάτοι με τα ποντίκια.

Συντριπτική κατοχή της μπάλας, διαρκής κίνηση στον κενό χώρο, ανάπτυξη από τα πλάγια, εναλλαγές ακριβείας, ντρίμπλες και φάσεις. Η μία μετά την άλλη, πριν και μετά από το 1-0 του Ιντέγε στο 16′ και το 2-0 του Πάρντο στο 42′.

Ο πρώτος πλάσαρε σε κενό τέρμα, μετά την ασίστ του Ντομίνγκες, και ο δεύτερος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ Βερέμκο που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Στο μεσοδιάστημα ο κρυφός κυνηγός Καμπιάσο πατούσε περιοχή και απειλούσε με το κεφάλι, ενώ ο Νιγηριανός φορ σπατάλησε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες να σκοράρει από θέση βολής!

Ο Λεβαδειακός των απουσιών είχε μονάχα μια αξιόλογη επίθεση στο ενεργητικό του και παρά τις δύο αλλαγές του Άκη Μάντζιου (Παππάς και Μερεμπασβίλι) μετά την ανάπαυλα, είχε ρόλο συμπληρωματικό στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Βοιωτοί έπαιζαν τόσο πίσω που μέχρι και οι στόπερ του Ολυμπιακού ανέβαιναν πάνω από το κέντρο, έχοντας άπλετο χώρο ν’ ανέβουν, για να συμμετάσχουν στο επιθετικό σχέδιο.

Το 3-0 στο 56′ από τον Ντομίνγκες που τέλειωσε ιδανικά την μπαλιά του Ντουρμάζ ήρθε ως φυσική συνέχεια της εικόνας του αγώνα στο πρώτο, αν και οι «ερυθρόλευκοι» περισσότερο διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα παρά πίεσαν.

Ο Σίλβα έβαλε Κολοβό και Μανιάτη, αργότερα και τον Σεμπά, ουσιαστικά πάντως η ομάδα του απείλησε μονάχα στο 81′ με τον Σαλίνο να φτιάχνει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ουδόλως απασχόλησε αυτό τον κόσμο στο Καραϊσκάκη που αποθέωσε παίκτες και προπονητή για το χορταστικό θέαμα. Όπως αποδοκίμασε έντονα που κόπηκε με ανύπαρκτο οφ σάιντ ο Σεμπά στο 87′ και χειροκρότησε τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μπεν στο 88′ που σκόραρε στη δεύτερη τελική του Λεβαδειακού και πρώτη εντός εστίας.

MVP

Ο υγιής και φρέσκος Τσόρι Ντομίνγκες παραμένει… έφηβος παρόλο που βαδίζει στα 35. Απίθανες εμπνεύσεις από το βιρτουόζο Αργεντινό, δεν χορταίνεις να τον βλέπεις να παίζει, να κινείται στο χώρο, να φτιάχνει το πρώτο γκολ και να τελειώνει με υπέροχο τρόπο το δεύτερο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σανέλ Γιάχιτς δεν είχε τον τρόπο ν’ αντιμετωπίσει τον αεικίνητο Ιντέγε παρά την προσπάθεια που κατέβαλε. Ο 34χρονος Βόσνιος στόπερ έχει χάσει τη σπιρτάδα του και στο ματς του Καραϊσκάκη δεν προέβλεπε τις φάσεις, ενεργούσε καθυστερημένα και στις προσωπική μονομαχίες έβγαινε μονίμως χαμένος.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός βρήκε κίνητρο στην κατάρριψη του ρεκόρ και συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία πραγματοποίησε μια πειστική εμφάνιση. Η τριάδα Τσόρι-Πάρντο-Ντουρμάζ έκαναν υπέροχα πράγματα κι αν ο Ιντέγε ήταν πιο εύστοχος, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις.

Το 3-1 δεν αποτυπώνει με ακρίβεια την εικόνα ενός αγώνα που η ομάδα του Μάρκο Σίλβα σφυροκόπησε τον Λεβαδειακό και δημιούργησε πολλαπλάσιες τελικές προσπάθειες. Το γκολ του Μπεν με κίνηση μεταξύ των στόπερ ήταν το μοναδικό μελανό σημείο στην απόδοση των πρωταθλητών. Γιατί μέχρι τότε ο Λεβαδειακός ήταν – δεν ήταν στο γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (74′ Μανιάτης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (71′ Κολοβός), Πάρντο (82′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε

Λεβαδειακός: Βερέμκο, Μουλόπουλος (46′ Παππάς), Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μεντί, Μαχαίρας, Στάθης, Μίνγκας, Τσουρίκοφ (46′ Μερεμπασβίλι), Μπεν, Ντομοφτσίσκι (70′ Καψάσκης)

Διαφήμιση
Διαφήμιση