HomeΣΠΟΡΠαναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Ρουσκουγέδα και Παπάζογλου τα γκολ για τους Αγρινιώτες. Σκόρερ και πάλι ο Γιάννου για τους φιλοξενούμενους.

Η εικόνα του αγώνα

Μόλις στο πρώτο λεπτό του ματς ο Γιάννου λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα στο Αγρίνιο, όμως ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να ξεπεράσει σχετικά γρήγορα το σοκ και απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου στο πρώτο 45λεπτο, ενώ όποιες φάσεις δημιουργήθηκαν ήταν κυρίως μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες.

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Βιγιαφάνιες με μια τρομερή μπαλιά «τρύπα» ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα και ο Ρουσκουγέδα από κοντά πλάσαρε σωστά τον Μπαντή για το 1-0. Η χαρά του Παναιτωλικού κράτησε μόλις 10 λεπτά αφού ο συνήθης σκόρερ του Αστέρας, Απόστολος Γιάννου, «χτύπησε» και στο Αγρίνιο. Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ του Φερνάντες κι από κοντά έγραψε το 1-1.

Στο 68′ ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι μετά την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες και την απόκρουση του Μπαντή. Τελικά το γκολ της νίκης ήρθε στο 72′. Ο Κέβιν γέμισε, ο Παπάζογλου νίκησε τους πάντες στον αέρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

MVP

Ο Τάσος Παπάζογλου. Ο Έλληνας αμυντικός βγήκε κερδισμένος σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες, ενώ με το γκολ που πέτυχε χάρισε και τη νίκη στον Παναιτωλικό

Αδύναμος Κρίκος

Η άμυνα του Αστέρα είχε προβλήματα στο συγκεκριμένο ματς. Έχασε εύκολα τόσο τον Ρουσκουγέδα, όσο και τον Παπάζογλου στα γκολ.

Σχόλιο

Νίκη τεράστιας σημασίας αυτή για τον Παναιτωλικό που δεν τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά τελευταία. Τόσο ο Μαντζουράκης, όσο και οι παίκτες πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά μετά το τέλος του αγώνα, δείγμα της σημασίας που έχει γι’ αυτούς το συγκεκριμένο τρίποντο. Όχι μόνο τους απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά τόνωσε παράλληλα και την ψυχολογία τους. Στον Αστέρα είναι λογικό να αισθάνονται πικραμένοι γιατί είχαν τις ευκαιρίες να φύγουν με ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το Αγρίνιο.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Ρουσκουγέδα (72′ Κάπελ), Βιγιαφάνιες (79′ Βασιλούδης), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο (89′ Κουτρομάνος), Μύγας, Ουάρντα.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λανθαρότε, Φερνάντες (67′ Παπαδόπουλος), Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Φούντας (77′ Τσοκάνης), Λούι, Γκοϊάν, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (67′ Κουρμπέλης), Γιάννου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση