HomeLife & StyleΒ. Παπακωνσταντίνου: Πώς πληρώθηκε 16.500 ευρώ στην Ξάνθη μέσω… Βουλγαρίας

Β. Παπακωνσταντίνου: Πώς πληρώθηκε 16.500 ευρώ στην Ξάνθη μέσω… Βουλγαρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα… επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης, που ήταν και το τελευταίο για το 2015, αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για την αμοιβή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που έδωσε συναυλία στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”, ο γνωστός τραγουδιστής απαίτησε από το Δήμο να του καταβάλει το ποσό των 16.500 ευρώ σε νομικό-πρόσωπο εταιρεία στη Βουλγαρία. Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος, ήταν η ανάρτηση της αμοιβής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.

Όπως φαίνεται στο ένταλμα πληρωμής, ως δικαιούχος αναγράφεται στα βουλγαρικά μια εταιρεία της Βουλγαρίας – στα αγγλικά η ονομασία της είναι The Brain Co Southeast Europe Ltd- με βουλγάρικο ΑΦΜ (203356523). Όπως προκύπτει, από το μεικτό ποσό της συμφωνημένης αμοιβής που ήταν 16.500 ευρώ έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ, γιατί πρόκειται για νομικό πρόσωπο άλλου κράτους – μέλους της ΕΕ και αποδόθηκαν 16.483 ευρώ.

PAPAKONSTANTINOY PAPAKONSTANTINOY1

«Πόσο θεμιτό και ηθικό είναι ο Δήμος Ξάνθης μα αποδέχεται το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου να καταβάλει σε βουλγάρικη εταιρεία τα δικαιώματα της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, προφανώς για φορολογικούς λόγους;», ήταν το ερώτημα που έθεσε στη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Ξυνίδης, αδερφός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και ο ίδιος ο Σωκράτης Ξυνίδης πήρε θέση στο θέμα μέσω του προσωπικού του blog:

Θέλω να σκάσω. Να λουφάξω. Να μη μιλάω. Ει δυνατόν και να μην σκέφτομαι. Να κάνω τη δουλειά μου. Να κοιτάξω τα του οίκου μου. Ε!!!! και δεν μ’αφήνουν. Πώς να σιωπήσεις στην ξεφτίλα που συναντάς καθημερινά τριγύρω σου; Να κάνεις πως δεν είδες; Να διερωτηθείς και να αποδεχθείς το «τι με νοιάζει εμένα»;

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λέει, πλήρωσε στις 16-12-2015, τη «διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015» ΣΤΗ…ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!

Μια κοροϊδία μπροστά στα μούτρα κάθε αρμόδιου που αναρτήθηκε με ΑΔΑ 64Ι90Κ7Ε-7ΙΔ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Ένας φορέας του Δημοσίου πληρώνει έναν Έλληνα καλλιτέχνη 16.500 ευρώ για τη συναυλία του στη Ξάνθη, σε νομικό πρόσωπο στη Βουλγαρία! Και οι μεν δημοτικοί άρχοντες κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι στη Ξάνθη και ανάβουν δεντράκια με ύφος και αλαζονεία οι δε «και καλά» προοδευτικοί και αντισυστημικοί καλλιτέχνες περιφέρουν χαλαρά το δήθεν προσωπείο τους. Και όλα αυτά εκ προ μελέτης σε βάρος της χειμαζόμενης πατρίδας τους.

Κατά τα άλλα αγανακτισμένοι δεν θα υπάρξουν ποτέ πια. Μας τέλειωσαν. Κράτος μήπως; που να μην αποδέχεται αυτή την κοροϊδία;

Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του τραγουδιστή κ. Πατσέλας, μιλώντας στο Mega, υποστηρίζει πως «ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε τίποτα για το οικονομικό. Ο Βασίλης δεν ανακατεύεται με τα οικονομικά του. Εγώ έχω κάνει σύμβαση με μια άλλη εταιρεία και φορολογήθηκα όσον αφορά το φόρο εισοδήματος”.

Newsit.gr/ Έθνος της Κυριακής

Διαφήμιση
Διαφήμιση