HomeLife & StyleΚωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Υπήρξα αφελής και άφησα να με πληγώσουν»

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Υπήρξα αφελής και άφησα να με πληγώσουν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η περίοδος των γιορτών είναι από τις πιο αγαπημένες της Κωνσταντίνας, αφού της αρέσει να στολίζει το σπίτι της και να υποδέχεται φίλους. «Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με το σπίτι, να ανανεώνω τη διακόσμηση, να δημιουργώ ατμόσφαιρα. Θα πάρω όμορφα κουβερτάκια για τον καναπέ, ένα ωραίο διακοσμητικό, ένα αρωματικό κερί.

Θα ψάξω να βρω τα καλύτερα αρώματα, τα καλύτερα κεριά, τα πιο ιδιαίτερα σερβίτσια» λέει. Είναι, μάλιστα, ενθουσιασμένη γιατί σε δύο περίπου μήνες θα μετακομίσει σε νέο σπίτι, στα νότια προάστια, περιοχή όπου μένει ήδη, στο οποίο επιμελείται προσωπικά κάθε λεπτομέρεια.

Η τέχνη της φιλοξενίας, όπως εξηγεί, είναι ένα χάρισμα που έχει κληρονομήσει από τη μαμά της, καθώς το σπίτι τους στη Ρόδο ήταν πάντα ανοιχτό. «Μου αρέσει να έχω κόσμο στο σπίτι, με πιάνει μια μελαγχολία όταν δεν έχω φίλους μαζί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν περνάω χρόνο μόνη μου. Γι’ αυτό, από τον πρώτο καιρό που ήρθα στην Αθήνα, δημιούργησα παρέες σε όλες τις γειτονιές που έχω μείνει – κι έχω αλλάξει δέκα σπίτια από τότε. Φίλους με τους οποίους διατηρώ ακόμη επαφές.

Είμαι εύκολη στην παρέα. Όσο δύσκολη μπορεί να είμαι ως άνθρωπος –με την έννοια πως θέλω τα πράγματά μου σε συγκεκριμένες θέσεις, θέλω μια πολύ συγκεκριμένη οργάνωση στην καθημερινότητά μου, ως γνήσια Παρθένος– τόσο εύκολη είμαι στην παρέα» μου λέει στο μικρό καλόγουστο καμαρίνι της, με φωτογραφίσεις της από περιοδικά κολλημένες στους τοίχους.

Στη συγκατοίκηση είσαι εύκολη;

Με φίλη δεν έχω συγκατοικήσει, μόνο με σύντροφο. Αλλά ήταν κι εκείνος άνθρωπος με πρόγραμμα και μέσα στο σπίτι ο καθένας είχε το χώρο του. Έτσι, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, παρόλο που μείναμε μαζί για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, δεν ήταν έξι μήνες. Και τώρα που μένω μόνη μου, μου αρέσει να φιλοξενώ κόσμο, καθώς εγώ δεν πάω εύκολα σε άλλα σπίτια να κοιμηθώ θέλω τη βολή μου, θέλω να ξυπνήσω και να έχω τα πράγματά μου. Όμως είμαι πολύ καλή οικοδέσποινα γιατί είμαι πολύ οργανωτική!

Στον κολλητό μου τα έχω όλα έτοιμα: τη μάσκα ύπνου του, τις πιτζάμες, την οδοντόβουρτσα, θα φροντίσω να υπάρχει το πρωινό που του αρέσει. Μου αρέσει να περιποιούμαι, έχω αυτό το μαμαδέ. Το έχω και με την αδελφή μου, το έχω και με τα παιδιά των φίλων μου, ακόμα και με το σκύλο μου.

Περνάς πολύ χρόνο με τα παιδιά αγαπημένων σου φίλων. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου μαμά;

Το απολαμβάνω το παιχνίδι με τα παιδιά, μπαίνω στη θέση τους, κάνουμε σκανταλιές. Βέβαια, δεν ξέρω πώς είναι να έχεις υπό την ευθύνη σου ένα παιδί όλη μέρα, να το ξυπνάς, να το πηγαίνεις στο σχολείο, να πρέπει να το διαβάσεις. Όμως, θέλω πολύ να γίνω κάποια στιγμή μητέρα. Από πολύ μικρή το ήθελα, απλά δεν το επιδιώκω, ούτε βάζω χρονικά όρια στον εαυτό μου, γιατί όποτε το κάνω διαψεύδομαι.

Δεν θέλω να καταπιέζομαι στη ζωή μου. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να νιώθω ελεύθερη σε όλα και να ξέρω πως έχω την επιλογή. Πως είμαι εδώ, ενώ θα μπορούσα να είμαι αλλού, γιατί αυτή είναι η επιλογή μου.

Φέτος φαίνεται πως κάνεις καλή παρέα και εκτός δουλειάς με πολλούς από την ομάδα της εκπομπής σου.

Τυχαίνει. Ταιριάξαμε. Ξέρεις κάτι; Μου έλεγαν πάντα να ακολουθώ το ένστικτό μου. Όταν πρωτομπήκα στην τηλεόραση λίγο μπλόκαρα και δεν το έκανα. Ακολουθούσα τις επιλογές άλλων ανθρώπων και επηρεαζόμουν πάρα πολύ απ’ ό,τι μου έλεγαν. Ήμουν και πολύ εύπιστη.

Ήταν, όμως, λογικό, ως πιο νέα στο χώρο, να ακούς περισσότερο αυτούς που θεωρούσες εμπειρότερους.

Ναι, αλλά τελικά δεν πρέπει να αγνοείς το ένστικτό σου, γιατί έτσι κάποια στιγμή έχασα την ταυτότητά μου. Στην πορεία, όμως, είπα πως αν είναι να καταφέρω κάτι, πρέπει να στηριχτώ στα πόδια μου και να τα καταφέρω για αυτό που είμαι. Έτσι, φέτος αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Ακόμα κι αν κάνω και λάθη, δεν πειράζει, τουλάχιστον θα ξέρω πως προσπάθησα, πως έδωσα το 100%. Και θα ξέρω πως το λάθος είναι και δικό μου. Έτσι, το καλοκαίρι που μας πέρασε αναζητούσα ανθρώπους που να με εμπνέουν, που να με κάνουν να νιώθω καλά και το δυνατό τους σημείο μπορεί να υποστηρίξει τις ενότητες που θα ήθελα να υπάρχουν στην εκπομπή. Ο καθένας μας να προσφέρει κάτι διαφορετικό και το αποτέλεσμα να είναι ένα ωραίο μείγμα. Κάπως έτσι έγινε η επιλογή των συνεργατών.

Έτσι σκέφτηκα τον Πέτρο (σ.σ. Κουσουλό), έτσι σκέφτηκα τον Παύλο (Σταματόπουλο), τη Νάνσυ (Παραδεισανού), τη Φλωρίντα (Πετρουτσέλι). Αυτούς τους ανθρώπους τους σκέφτηκα εγώ και τους πρότεινα στο διευθυντή μου, που έκανε τα ραντεβού για να δει αν είναι διαθέσιμοι.

Τελευταία σε βλέπουμε να βγαίνεις πολύ, έχει να κάνει με τις γιορτές;

Περνάω διάφορες περιόδους. Άλλες είναι αυτό που θα λέγαμε πιο «σπιτίσιες», άλλες πιο κοινωνικές. Τώρα, λόγω των γιορτών, υπήρχαν πολλές εκδηλώσεις: μπαζάρ, πρεμιέρες, προσκλήσεις σε νυχτερινά μαγαζιά όπου εμφανίζονται καλλιτέχνες που έχουν έρθει καλεσμένοι στην εκπομπή και θέλω κι εγώ να τους τιμήσω με τη σειρά μου. Μου αρέσει να δίνω το «παρών» σε όλα αυτά όταν έχω τα κέφια μου.

Μου αρέσει να βγαίνω, θέλω να διασκεδάσω. Υπάρχουν και φάσεις που είμαι πιο μοναχική και ξέρω πως δεν θα είμαι καλή παρέα. Τότε προστατεύω τους άλλους και δεν βγαίνω. Ή θα είμαι καλή παρέα ή δεν θα βγω καθόλου. Δεν θέλω να επιβαρύνω τον άλλον και να τον ζαλίσω με τα προβλήματα ή την κακοκεφιά μου.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που θα μοιραστείς τα προβλήματα και τις ανησυχίες σου;

Η αδελφή μου, ο μπαμπάς και η μαμά μου είναι οι άνθρωποι που θα μοιραστώ ό,τι πρόβλημα έχω.

Θα τους μιλήσεις για όλα ή θα κοιτάξεις να τους προστατεύσεις για να μην τους στενοχωρήσεις;

Κάποιες φορές θα σκεφτώ να τους προστατεύσω και άλλες θα πάρω κατευθείαν τον μπαμπά μου, γιατί ξέρω πως θα με βοηθήσει.

Με τον μπαμπά σου είσαι πιο κοντά;

Με όλους, εξαρτάται από την περίσταση. Σε ένα τελευταίο συμβάν, που ήταν προσωπικό, πήρα αμέσως τον μπαμπά μου, γιατί ήξερα πως η συμβουλή και η συμβολή του θα ήταν καθοριστική. Και όντως βοήθησε αμέσως την κατάσταση. Ήταν έτοιμος να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει, αλλά του είπα να μην το κάνει, γιατί είχα μεγάλο φόρτο για τα γυρίσματα των εορταστικών και δεν θα προλάβαινα να περάσω χρόνο μαζί του.

Είχε έρθει πριν από λίγες εβδομάδες ο Αντώνης Λουδάρος στην εκπομπή και υπήρξε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Τελικά τι είχε συμβεί ανάμεσά σας;

Είμαι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν ξέρω αν είναι κάτι που ο κόσμος έχει αντιληφθεί για μένα από την πρώτη στιγμή. Είμαι ευαίσθητη, σε σημείο που πολλές φορές δείχνω το ακριβώς αντίθετο από άμυνα. Με τον Αντώνη έχω περάσει πολύ ωραία την εποχή που ήμασταν μαζί στην εκπομπή. Κι επειδή έχουμε ακούσει πάρα πολλά από τότε που συναντηθήκαμε για να συνεργαστούμε, αυτό μας έδεσε. Έχουμε περάσει διά πυρός και σιδήρου. Ποτέ δεν υπήρξε κάποιο θέμα μεταξύ μας, απλά είχαμε συνέχεια να διαχειριστούμε έναν πόλεμο. Ήταν σαν να είχαμε ένα κοινό πρόβλημα που δεν μας άφηνε να ηρεμήσουμε.

Όταν ήρθε στο Σπίτι Μου Σπιτάκι μου, τις προάλλες, όλα αυτά πέρασαν από το μυαλό μου και δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ πολύ ψύχραιμα. Δεν είμαι ψεύτικη κι αυτό είναι ίσως το μόνο που δεν μπορεί κάποιος να μου καταλογίσει. Είμαι πολύ αληθινή. Και θεωρώ πως η αλήθεια φαίνεται από το γυαλί.

Τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε πολύ συζήτηση γύρω από εσένα, τις «κόντρες» σου με άλλους, σου χρεώθηκαν αποχωρήσεις. Φέτος όλα είναι πολύ πιο ήρεμα και ομαλά.

Στο τέλος θα φανεί, στο χειροκρότημα.

Την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star την έχεις δει;

Βλέπω πολύ λίγο τηλεόραση. Ακούγεται περίεργο να δουλεύεις στην τηλεόραση και να μη βλέπεις, αλλά είναι τόσο έντονοι οι ρυθμοί μου, που δεν προλαβαίνω. Όμως, έχω δει κάποιες εκπομπές της στο διαδίκτυο που ήταν πάρα πολύ καλές, όπως αυτή με τον Πλούταρχο.

Είναι μια εκπομπή πολύ καλοστημένη, από τους συνεργάτες της γίνεται σοβαρή δουλειά και μπράβο. Εκεί έδωσε πραγματικά τον καλύτερό της εαυτό. Ξέρεις, δεν κρατάω καμία κακή ανάμνηση για κανέναν άνθρωπο που έχει έρθει στη ζωή μου. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Για να κρατήσω κάτι, πρέπει ο άλλος να μου έχει κάνει πραγματικά μεγάλο κακό.

Σου έχει κάνει κάποιος κακό εν γνώσει ή εν αγνοία του; Υπάρχει κάποιος που σε πλήγωσε πολύ;

Είναι πόσο δίνεις εσύ το δικαίωμα και το χώρο να σε πληγώσουν. Θεωρώ πως υπήρξα αφελής και άφησα να με πληγώσουν. Με αντιμετώπισαν έτσι γιατί εγώ είχα άγνοια για το πώς να το διαχειριστώ. Αν είχα άλλη ωριμότητα, μπορεί να μην είχαν συμβεί όλα αυτά. Όμως, μπορεί να μην ήμουν κι εδώ. Ποτέ δεν ξέρεις με το «αν».

Έχεις πει πως ο άνθρωπος που είδε πρώτος αυτό «το κάτι» σε σένα ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος. Τι σου λέει τώρα, που σε βλέπει να εξελίσσεσαι; Σου δίνει ακόμη συμβουλές;

Όχι, δεν μου δίνει συμβουλές. Δεν ήταν ένας άνθρωπος που κάναμε παρέα ή κάνουμε παρέα. Ήταν ένας άνθρωπος που βρέθηκε τότε στο δρόμο μου. Κι εγώ δεν είμαι ο τύπος που θα τηλεφωνήσω, θα ενοχλήσω. Δεν τυχαίνει να βρισκόμαστε. Τότε ήταν σαν ένας φύλακας-άγγελος που βρέθηκε μπροστά μου τη σωστή στιγμή.

Με την Αννίτα Πάνια, παρόλο που δεν είστε πια στο ίδιο κανάλι, φαίνεται να έχετε αναπτύξει μια ζεστή φιλία.

Ξέρω πως, αν σηκώσω το τηλέφωνο, η Αννίτα θα είναι πάντα εκεί, αλλά δεν θέλω να μιλάω για φιλίες που έχουν έρθει στη ζωή μου τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, ειδικά με ανθρώπους αναγνωρίσιμους. Δεν είναι κάτι που θέλω να χρησιμοποιώ. Θέλω να προστατεύω τις σχέσεις μου.

Υπήρξαν κι άλλοι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μου, για τους οποίους δεν έχω μιλήσει ποτέ, δεν έχω πει πως κάνουμε παρέα, γι’ αυτό και μου ανοίγονταν, μου είχαν εμπιστοσύνη και είχαμε ουσιαστική σχέση. Θεωρώ πως είναι κακό και να τους αναφέρω, λες και είναι κάποιο επίτευγμα να τους ξέρεις.

Με την αγωγή που έχεις κάνει στον Γιώργο Λιάγκα και τη Σάσα Σταμάτη τι έχει γίνει;

Δεν είναι κάτι που θέλω να συζητάω, γιατί, για να κινηθώ σε αυτό το επίπεδο, νομικά, σημαίνει πως δεν ήταν κάτι που ήθελα να δημοσιοποιήσω στα Μέσα.

Δεν φτάσατε σε κάποιο συμβιβασμό τελικά; Ο Γιώργος Λιάγκας ανοιχτά και τηλεοπτικά είπε πως θα ήθελε κάτι τέτοιο, είχε ζητήσει και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου να σας φέρει σε επαφή.

Το κάνει ανοιχτά και τηλεοπτικά, αλλά δεν το κάνει σε προσωπικό επίπεδο και θεωρώ πως είναι πολύ λάθος αυτό που κάνει.

Δεν σε έχει προσεγγίσει ποτέ ο ίδιος;

Όχι, δεν έχει χτυπήσει ποτέ το τηλέφωνό μου, ούτε έχω λάβει κάποιο μήνυμα. Θα ήταν πιο τίμιο, θεωρώ, να το κάνει σε προσωπικό επίπεδο από το να το δημοσιοποιεί. Εγώ, όταν έχω να πω κάτι σε κάποιον, δεν βγαίνω να το πω σε όλο τον κόσμο, το λέω στον ίδιο.

Ισχύει πως αν κερδίσεις αυτά τα χρήματα που ζητάς ως αποζημίωση θα τα δώσεις σε φιλανθρωπικό σκοπό;

Το κίνητρό μου δεν είναι οικονομικό, είναι καθαρά ηθικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαι υπεράνω χρημάτων. Όμως δεν είναι κάποια χρήματα που είχα υπολογίσει να πάρω, οπότε, αν συμβεί, σκέφτομαι να τα δωρίσω κάπου που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Εγώ τα προς το ζην και παραπάνω μπορώ και τα έχω χάρη στη δουλειά μου.

Μετά από αυτή τη νομική σου κίνηση κόπηκαν γενικά οι «επιθέσεις» απέναντί σου;

Ναι, βέβαια. Οι άνθρωποι παραδειγματιζόμαστε όταν συμβαίνει κάτι, βάζουμε ένα φρένο. Είχε γίνει ξέφραγο αμπέλι αυτή η ιστορία με εμένα. Είχα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος. Με αντιμετώπιζαν λάθος. Είχα γίνει σταθερή στήλη σχολιασμού. Είναι ωραίο αυτό; Να σου σέρνουν τα εξ αμάξης και να τα ακούν οι δικοί σου άνθρωποι, η οικογένειά σου;

Οι γονείς σου τι σε είχαν συμβουλεύσει σχετικά;

Να βάλω ένα όριο, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε να κινηθώ νομικά. Μου έλεγαν «Κωνσταντίνα, πρέπει να γίνει κάτι, δεν είναι κατάσταση αυτή».

Στην προηγούμενη συνέντευξη που είχες δώσει στο People είχες πει πως ο λόγος που δεν θέλεις να μιλάς για τα προσωπικά σου είναι γιατί θέλεις πρώτα ο κόσμος να σε γνωρίσει για όλα τα άλλα. Νιώθεις ακόμα έτσι;

Ναι. Επίσης, δεν έχω και κάτι να πω. Πως είμαι με έναν άνθρωπο και μετά δεν είμαι; Δεν είναι του χαρακτήρα μου να μοιράζομαι δημόσια τη συμβαίνει στην προσωπική μου ζωή.

Αν είχες μια σοβαρή σχέση και ήσουν καλά μέσα σε αυτή δεν θα το έλεγες;

Όχι. Ούτε αν χώριζα θα το έλεγα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος, από τη στιγμή που δεν είμαι παντρεμένη και δεν είναι κάτι επίσημο. Είμαι γυναίκα και δεν έχω κανένα λόγο να βγαίνω και να δηλώνω τι συμβαίνει στην ερωτική μου ζωή. Οι φίλοι μου ξέρουν αν είμαι σε σχέση ή όχι.

Αυτό με τα παπαράτσι θέματα στα περιοδικά το θεωρείς λίγο παραβίαση της προσωπικής ζωής; Για παράδειγμα, η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Βγήκαν πρόσφατα δημοσιεύματα πως είναι ζευγάρι με αρχιτέκτονα, με τον οποίο απλά την φωτογράφισαν να περπατάει. Δεν είναι ότι φιλιούνταν στο δρόμο. Η ίδια δεν έχει μιλήσει ποτέ για καμία σχέση της μετά το διαζύγιό της. Αν σου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα σε ενοχλούσε;

Ξέρω πως όταν είμαι κάπου, από το σούπερ μάρκετ και το πάρκο μέχρι σε έξοδο στα μπουζούκια, οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει το κινητό του και να με φωτογραφίσει. Οπότε έχω συναίσθηση του τι μπορείς να κάνεις δημόσια και τι όχι. Όμως δεν ζω με κάποιον τέτοιο φόβο. Είμαι πολύ αυθόρμητος άνθρωπος. Ξέρω πως θα μπορούσαν να μου χρεώσουν ακόμα και τους φίλους μου ως σχέσεις, αλλά χαίρομαι, γιατί σε αυτό το κομμάτι οι δημοσιογράφοι με έχουν σεβαστεί.

Είναι κάποιοι άντρες φίλοι μου, με τους οποίους κυκλοφορώ σε καθημερινή σχεδόν βάση, και ποτέ δεν έχει γίνει κάποια παραπληροφόρηση – και ευχαριστώ για αυτό τους ανθρώπους των περιοδικών. Έχω επίγνωση πως κάποια στιγμή στο μέλλον είναι πιθανό να δημοσιοποιηθεί κάτι, αλλά γενικά είμαι πολύ προσεκτική σε δημόσιους χώρους.

Όχι μόνο τα χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, αλλά και πριν. Δεν είμαι ιδιαίτερα εκδηλωτική, ντρέπομαι. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα φιληθούν με το σύντροφό τους δημόσια. Έχει τύχει, αλλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα μου. Βέβαια, κάθε μέρα που περνάει γίνομαι και λίγο πιο γνωστή, οπότε αν συμβεί στο μέλλον να υπάρξω πιο διαχυτική, ίσως βγει προς τα έξω.

Πέρσι σε είχαμε δει να συμμετέχεις στο σόου της Σίλιας Κριθαριώτη στα Mad Walk. Φέτος είχες προτάσεις για κάτι διαφορετικό από την παρουσίαση;

Μου είχαν προτείνει να συμμετέχω σε ένα σίριαλ, αλλά το αρνήθηκα, γιατί δεν μου αρέσει να βάζω δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Επίσης φοβόμουν. Κι όταν φοβάμαι κάτι, δεν το κάνω. Δεν ήμουν σίγουρη πως θα μπορούσα να είμαι αντάξια των προσδοκιών. Επιπλέον έχω δώσει μεγάλη έμφαση στο Σπίτι Μου Σπιτάκι Μου, στη δημιουργία της εκπομπής, στην παρουσίασή της. Θέλω να είμαι 100% εκεί.

Τι θέλεις να σου φέρει η νέα χρονιά;

Εύχομαι το 2016 να πάρουμε μαζί μας μόνο ότι μας κάνει ευτυχισμένους. Υγεία και αγάπη για όλους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση