HomeΚΡΗΤΗΟ καθηγητής Γ. Μαργαρίτης καταθέτει για την υπόθεση Ρίχτερ

Ο καθηγητής Γ. Μαργαρίτης καταθέτει για την υπόθεση Ρίχτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συνέχεια της κατάθεσης του καθηγητή Γιώργου Μαργαρίτη συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ για το βιβλίο «Μάχη της Κρήτης».

Το δικαστήριο συνεδρίασε εκ νέου – για πρώτη φορά το 2016 – χθες όπου κατέθεσαν ο καθηγητής της νεότερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνης Λιάκος και ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Ο κ. Λιάκος στην κατάθεσή του ανέφερε πως δεν θα έπρεπε ποτέ ένα ιστορικό έργο – είτε είναι αξιόλογο είτε όχι – να αποτελεί αντικείμενο δίκης.

Ο κ. Μαργαρίτης, στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του από τον κ. Λιάκο, ανέφερε ότι ένας ιστορικός οφείλει να προασπίζεται την ιστορική αλήθεια ενώ για το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησε για «έντεχνες στρεβλώσεις και αποσιωπήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Ρίχτερ παραπέμφθηκε εξ αρχής σε δίκη βάσει του νόμου του 2014 ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, λόγω του περιεχομένου του βιβλίου του για τη Μάχη της Κρήτης, το οποίο σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπομπής του συνιστούσε  «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο».

RIXTER

Η φωτογραφία είναι από τα «Χανιώτικα Νέα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση