HomeΚΡΗΤΗΣπείρα νεαρών διέρρηξε σπίτι όπου … διανυκτέρευε για δύο μέρες – Έκαναν και πρωτοχρονιά στο ξένο νοικοκυριό!

Σπείρα νεαρών διέρρηξε σπίτι όπου … διανυκτέρευε για δύο μέρες – Έκαναν και πρωτοχρονιά στο ξένο νοικοκυριό!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοφανές θράσος από σπείρα τριών νεαρών ατόμων, δύο 19χρονων και ενός 22χρονου από την Αλβανία, οι οποίοι το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει πέντε διαρρήξεις σε σπίτια, επιχειρήσεις και ΙΧ αυτοκίνητα σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο. Αυτό που άφησε άναυδους τους αστυνομικούς που διαχειρίστηκαν την υπόθεση των τριών νεαρών, ήταν ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διέρρηξαν το σπίτι ενός 46χρονου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της απουσίας του, και μάλιστα το μετέτρεψαν σε προσωρινή κατοικία τους για δύο 24ωρα, κάνοντας και την … αλλαγή του χρόνου σ’ αυτού. Φεύγοντας, δεν δίστασαν να αφήσουν πίσω τους εκτεταμένες ζημιές!

Αρχικά συνελήφθησαν για ναρκωτικά

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί στο Ηράκλειο, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα σπίτια τους, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 70,30 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένα laptop.

Όπως προέκυψε όμως από την αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, οι τρεις νεαροί από τις 30.10.2015 έως τις 02.01.2016,  είχαν διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η σπείρα «χτυπούσε» σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, αρπάζοντας κοσμήματα, μετρητά, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, ένα σύστημα πλοήγησης, κλειδιά από σπίτια και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε και η θρασύτατη  διάρρηξη στο σπίτι του 46χρονου Ηρακλειώτη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέρος από τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των τριών νεαρών, αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες τους και τους επιστράφηκε.

Την όλη υπόθεση διερευνά η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση