HomeLife & Style«Μουσουλμανική» κολεξιόν με μαντίλες και μπούργκες από τους Dolce & Gabbana

«Μουσουλμανική» κολεξιόν με μαντίλες και μπούργκες από τους Dolce & Gabbana

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτοιμη για τα καταστήματα είναι η νέα κολεξιόν του οίκου Dolce & Gabbana που θα απευθύνεται σε μουσουλμάνες και λανσάρει μοδάτες μουσουλμανικές μαντίλες και μπούργκες, «χιτζάμπ» για τις πιστές γυναίκες που δεν θέλουν όμως να υστερούν πουθενά.

Ανάρπαστα ρούχα στη Μέση Ανατολή

Είτε σε ύφασμα ζωρζέτα ή σατέν, είτε με δαντελένιες λεπτομέρειες, τα χιτζάμπ του ιταλικού Οίκου διακοσμούνται από μαργαρίτες, λεμόνια ή κόκκινα τριαντάφυλλα, και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα από τις πλούσιες κυρίες της Μέσης Ανατολής, αλλά και του δυτικού κόσμου.

mousoulmaniki colection3

Ο Stefano Gabbana ανακοίνωσε το λανσάρισμα των νέων ρούχων μέσω του λογαριασμού του στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #dgabaya. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το κόστος των κομματιών ή για το πού θα είναι διαθέσιμα εξαρχής.

Πρακτική που ακολουθούν πολλοί μόδιστροι

Τα τελευταία χρόνια, μάρκες όπως η DKNY, ο Oscar de la Renta, ο Tommy Hilfiger, η Mango έχουν προσθέσει στις συλλογές τους ρούχα που «ταιριάζουν» στην μουσουλμανική πίστη. Παγκοσμίως, οι Μουσουλμάνοι ξοδεύουν περί τα 266 δισ. δολάρια για ρούχα (στοιχεία του 2013) περισσότερα από όσα ξοδεύονται μαζί σε Ιταλία και Ιαπωνία. Έως το 2019, το ποσό αναμένεται να φτάνει τα 484 δισ. δολάρια.

Ο Οίκος D&G έχει ήδη 13 καταστήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και δεκάδες σημεία πώλησης στο Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.

mousoulmaniko colection2

Protothema.gr