HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥΠΟΙΚ τρελαίνει φορολογούμενους: Κρατήστε τις αποδείξεις για 5 χρόνια!

ΥΠΟΙΚ τρελαίνει φορολογούμενους: Κρατήστε τις αποδείξεις για 5 χρόνια!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών θα πρέπει οι φορολογούμενοι να διακρατούν τους αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις αυτές προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα παρέχονται διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις από αγορές προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών με τις οποίες δικαιολόγησαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος τους τουλάχιστον για 5 χρόνια για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.

Συγκέντρωση αποδείξεων

Σημειώνεται ότι βάση νόμου οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό μέχρι και τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014.

Για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2015 και θα δηλωθούν το 2016 στην εφορία δεν ίσχυσε τελικά αυτή η υποχρέωση.

Αφορολόγητο και πιστωτικές κάρτες

Για τα εισοδήματα που αποκτώνται φέτος το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα δικαιούνται οι φορολογούμενοι εφόσον κάνουν αγορές με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Τρύφων Αλεξιάδης αυτό θα ισχύει για όλες τις δαπάνες, ακόμη και αυτές που αφορούν πληρωμές λογαριασμών των ΔΕΚΟ.

Επίσης όλες οι δαπάνες της δήλωσης (ενοίκια, ιατρικές κα) θα πρέπει να γίνονται μέσω πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών λογαριασμών για να αναγνωρίζονται από την εφορία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση