HomeΣΠΟΡΑστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός 4-0

Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2016 ο Αστέρας Τρίπολης που διέλυσε με 4-0 τον Πανθρακικό στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και «έσπασε» ένα σερί τεσσάρων ηττών. Υπέροχα γκολ από Γιάννου και Φούντα για τους Αρκάδες.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Στάικος Βεργέτης δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ με το ίδιο σύστημα παρέταξε τον Πανθρακικό ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Οι Αρκάδες, προερχόμενοι από τέσσερις σερί ήττες, ήθελαν να μπουν με το δεξί στο νέο έτος και το έδειξαν από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Πήραν τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν να απειλούν την εστία του Αθανασιάδη από νωρίς. Στο 13′ ο Λανθαρότε εκτέλεσε εντυπωσιακά ένα φάουλ εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Στο 29′ ο Σερφά έδιωξε πάνω στη γραμμή το γύρισμα του Λούι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Αθανασιάδης, μπλόκαρε το σουτ του Γιάννου. Τελικά το 1-0 ήρθε τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γιάννου αυτή τη φορά να «κρεμάει» τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Με το ίδιο πάθος μπήκαν οι παίκτες του Βεργέτη και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να γράψουν το 2-0 στο 64′ με κοντινή προβολή του Ιγκλέσιας. Πριν προλάβουν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, οι Ακρίτες δέχθηκαν και τρίτο τέρμα, με τον Γιάννου να κάνει ό,τι θέλει την άμυνά τους και να πλασάρει ιδανικά τον Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας όμως δεν σταμάτησε εκεί και στο 77′ ο Φούντας με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Πανθρακικός είχε την ευκαιρία να πετύχει έστω το γκολ της τιμής, όμως ο Μπαντής νίκησε τον Ίγκορ σε τετ-α-τετ στο 85′.

MVP
O Απόστολος Γιάννου ήταν ασταμάτητος. Ο επιθετικός του Αστέρα πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και αποτελούσε συνεχή κίνδυνο για την άμυνα του Πανθρακικού.

Αδύναμος κρίκος
Ίσως το χειρότερο παιχνίδι της έκανε η ομάδα του Πανθρακικού. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως κανένας παίκτης δεν διασώθηκε από τον διασυρμό της Τρίπολης.

Σχόλιο
Την ήθελε πολύ αυτή τη νίκη ο Αστέρας Τρίπολης και το έδειξε. Η ομάδα του Βεργέτη πριν τη διακοπή είχε ένα σερί τεσσάρων ηττών και ο τεχνικός των Αρκάδων ήξερε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους.

Ο Γιάννου και ο Φούντας έκαναν ίσως την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση και αν οι δυο τους ήταν πιο προσεκτικές σε κάποιες φάσεις, τότε το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει. Ο Πανθρακικός ήταν τραγικός.

Δεν κατάφερε να απειλήσει -πέραν της φάσης του 85ο λεπτού- και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πλέον καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο επόμενο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Λανθαρότε (78′ Τσοκάνης), Φούντας, Φερνάντες (69′ Δημούτσος), Γιάννου (79′ Παπαδόπουλος).

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Χαβίτο (46′ Βάλτερ), Μάρτινς, Μελίσσης, Σερφά, Ντιγκινί, Λαδάκης, Χασομέρης (57′ Ίγκορ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση