HomeΚΡΗΤΗΠρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων στις 11 Ιανουαρίου – Μεγάλες οι προσδοκίες των εμπόρων

Πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων στις 11 Ιανουαρίου – Μεγάλες οι προσδοκίες των εμπόρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, ξεκινά και επίσημα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, η πρώτη Κυριακή του 2016 κατά την οποία τα καταστήματα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν προαιρετικά θα είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή η 17η Ιανουαρίου 2016.

Προσδοκίες για αύξηση του τζίρου

Οι έμποροι σε όλη την Κρήτη, προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους από την περίοδο των εκπτώσεων, καθώς κατά τη διάρκεια των εορτών, οι καταναλωτές προτίμησαν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τα έξοδά τους για αγορές ρούχων, υποδημάτων και άλλων προσωπικών ειδών, ψωνίζοντας μόνο για τα παιδιά και τα απαραίτητα για τα εορταστικά τραπέζια.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις συνιστούν από την πλευρά τους σε όσους σκέφτονται να εκμεταλλευτούν την εκπτωτική περίοδο για τις αγορές τους, να προχωρούν πρώτα σε έρευνα αγοράς και να μην παραβλέπουν τη συνάρτηση της ποιότητας με την τιμή. Καλό θα ήταν επίσης οι αγορές να γίνονται προγραμματισμένα και με βάση λίστα προτεραιοτήτων προκειμένου να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες και να μην γίνονται άσκοπες σπατάλες.

Η επάρκεια των αγαθών θα είναι απόλυτα ικανοποιητική στην αγορά όλων των μεγάλων πόλεων της Κρήτης, ενώ από τις πρώτες κιόλας ημέρες των εκπτώσεων οι έμποροι προτίθενται να προσφέρουν δελεαστικές εκπτώσεις που θα φθάνουν ακόμη και το 50%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση