HomeΚΡΗΤΗΆρχισε η επέλαση του χιονιά στην Κρήτη-Στα λευκά ντύνεται σταδιακά το Οροπέδιο Λασιθίου

Άρχισε η επέλαση του χιονιά στην Κρήτη-Στα λευκά ντύνεται σταδιακά το Οροπέδιο Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες ολόκληρη τη χώρα με χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο, φαίνεται ότι από σήμερα, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επισκέπτεται και την Κρήτη.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνιση τους στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς από τα ξημερώματα σημειώνεται χιονόπτωση, μετατρέποντας το σκηνικό σε άκρως χειμωνιάτικο.

oropedio

Σύμφωνα με το anatolh.com, η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα με αμείωτο ρυθμό.

Την ίδια ώρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί σε ολόκληρο το νησί με τον υδράργυρο να έχει κάνει βουτιά, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και νωρίς το πρωί βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του νησιού, αφήνοντας πίσω τη λιακάδα και τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.

Όλοι οι δήμοι του νησιού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα τυχόν παρουσιαστούν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην κατάψυξη ολόκληρη η χώρα

Αρνητικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου αναμένουμε την Πέμπτη παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατούν νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα ηπειρωτικά κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες θα επικρατεί παγετός, ενώ σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -9 έως 2 στη βόρεια Ελλάδα, -1 έως 9 στη δυτική Ελλάδα, -7 έως 7 στο βόρειο Αιγαίο και από τρεις έως 10 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως από τα βορειοανατολικά έως 7 και τοπικά στο Αιγαίο και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφορ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση