HomeΚΡΗΤΗΣυμβάσεις και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Συμβάσεις και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμβάσεις και Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συζήτησαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των Τμημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, εξέτασαν και γνωμοδότησαν θετικά τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για:

α) Κατασκευή δυο ασφαλών εισόδων – εξόδων στην Εθνική οδό αρ. 90 (ΒΟΑΚ) στις περιοχές συμβολής προς Αγία Πελαγία και προς Αχλάδα» με την παρατήρηση να εμπλουτιστεί επιπλέον η λειτουργία του κόμβου της Αχλάδας και με τις κινήσεις εισόδου από Ρέθυμνο και εξόδου για Ηράκλειο.

β) Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων & ΧΥΤΥ Σητείας στη θέση «Παναγιά» στην ΠΕ Λασιθίου

γ) Πέντε εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων που αναμένεται να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης λυμάτων των οικισμών, Αγίου Βλάση, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Κερατόκαμπου, Καστρίου, Μονομπούκα στην ΠΕ Ηρακλείου καθώς και των Κουτσουρά και Μακρύ Γιαλού στην ΠΕ Λασιθίου.

δ) Εγκατάσταση τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις Π.Ε Χανίων και Π.Ε Λασιθίου

ε) Έργα διευθέτησης τμήματος υδατορέματος στον οικισμό του Μεσοχωριού

ζ) Την Ξενοδοχειακή Μονάδα με την επωνυμία «ATLANTICA CALDERA PALACE» στην Ανάληψη του δήμου Χερσονήσου

Η επιτροπή γνωμοδότησε επίσης θετικά για την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων, Δήμων της ΠΕ Χανίων και του ΕΒΕ Χανίων για δράσεις τουριστικής προβολής της ΠΕ Χανίων, όπως επίσης Προγραμματικές συμβάσεις για κατασκευή – βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και τμημάτων οδικών δικτύων σε διάφορους Δήμους της Κρήτης.

Τέλος η Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για την ΜΠΕ του έργου «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ισχύος 440 ΚW» στη Δ.Ε. Αλικαρνασσού, του Δήμου Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση