HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Προκλητικά αμνήμων ο Σόιμπλε – Υποβολιμαία και άδικη η κριτική προσφυγικό

Ν. Μαριάς: Προκλητικά αμνήμων ο Σόιμπλε – Υποβολιμαία και άδικη η κριτική προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκλητικά αμνήμων και εκνευριστικά ανθέλληνας εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας με δηλώσεις του στη Γερμανική εφημερίδα Bild την Ελλάδα ότι δήθεν δεν τηρεί τη Συνθήκη του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες.  Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έχει ήδη καταγγείλει την προκλητική στάση του Γερμανού Υπουργού και την υποκριτικά επιλεκτική μνήμη όσων ασκούν κριτική στην Ελλάδα, θυμίζοντάς τους ότι η χώρα μας παρά την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει, στέκεται αλληλέγγυα στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν στα σύνορά της.

Ήδη από τις 16 Δεκεμβρίου ο Νότης Μαριάς καταλόγισε  «τα του καίσαρος τω καίσαρι» αναφερόμενος στο θέμα των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών που δέχεται η Ελλάδα και την κριτική που ασκούν ορισμένοι στους χειρισμούς της. Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στηλίτευσε τη στάση που τηρούν τα περισσότερα κράτη μέλη της Ένωσης σε θέματα μετεγκατάστασης προσφύγων, με δεδομένο ότι μόλις 8 χώρες από τις 28 διεκπεραίωσαν τις αιτήσεις που τους είχαν διαβιβαστεί.

«Η Ελλάδα έχει κατακλυσθεί από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, είπε ο Νότης Μαριάς. Πάνω από 500.000 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στη χώρα μου και σας λέω ότι ο φτωχοποιημένος Ελληνικός λαός έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την φιλοξενία τους». Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής εξήγησε ότι έχει ήδη επισκεφθεί χώρους καταγραφής και καταυλισμούς προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου και τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, αποκομίζοντας  εικόνα «επιτόπια» (on the spot, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) για να επισημάνει: «Η κριτική που ακούστηκε για την Ελλάδα είναι όχι μόνο άδικη αλλά και υποβολιμαία».

Ο Νότης Μαριάς εξήγησε ότι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών αυξήθηκε πολλαπλάσια από τη στιγμή που η κυρία Μέρκελ κάλεσε τους πρόσφυγες στη Γερμανία. Από τις 160.000 προσφυγές όμως για μετεγκατάσταση –είπε- έχουν προχωρήσει μόνο 187 κι από τα 28 κράτη έχουν ανταποκριθεί μόνο 8. Επομένως «ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τα κράτη μέλη της Ένωσης και ιδίως αυτά που ευθύνονται για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση