HomeΚΡΗΤΗΝέα φώτα στον… Πεταλοειδή με σύστημα τηλε-διαχείρισης των φωτιστικών LED

Νέα φώτα στον… Πεταλοειδή με σύστημα τηλε-διαχείρισης των φωτιστικών LED

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε το έργο αντικατάστασης των 272 παλαιών φωτιστικών σωμάτων στην Λ. Μίνωος, με νέα φωτιστικά τύπου LED και στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, οικονομικών πόρων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών φωτισμού της κομβικής οδικής αρτηρίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, έγινε και η παρουσίαση του τρόπου απομακρυσμένης εποπτείας και τηλε-διαχείρισης του συστήματος ελέγχου, μια δυνατότητα «έξυπνου ελέγχου» που δίνει την ευχέρεια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου να παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά στις ρυθμίσεις του δικτύου. Μεταξύ άλλων, θα μπορεί να προσαρμόζεται η ρύθμιση της φωτεινότητας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, να αυξομειώνεται η ένταση, κλπ, με αποτέλεσμα την επίτευξη της ιδανικής λειτουργίας του συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 333.207,00 €, ο Δήμος Ηρακλείου επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 60 – 70%, μείωση του κόστους συντήρησης αλλά και της φωτορρύπανσης, βελτίωση της ποιότητας του οδικού φωτισμού και αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στην πεταλοειδή λεωφόρο. Παράλληλα, με το συγκεκριμένο έργο εναρμονίζεται το επίπεδο φωτισμού με το ισχύον πρότυπο οδικού φωτισμού, αυξάνεται η διάρκεια ζωής των εγκαταστάσεων, μειώνεται ο δείκτης θάμβωσης των οδηγών, ενώ αναδεικνύεται εμπορικά μια μεγάλη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Η συγχρηματοδότηση του έργου έγινε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση