HomeΚΡΗΤΗΔιακόπηκε η δίκη Ρίχτερ – Τι κατέθεσε ο εισηγητής της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα

Διακόπηκε η δίκη Ρίχτερ – Τι κατέθεσε ο εισηγητής της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης για τον καθηγητή Ρίχτερ και τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας βρέθηκε η κατάθεση του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος υπήρξε και ο εισηγητής για την αναγόρευση του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η συγκεκριμένη κατάθεση χαρακτηρίστηκε μείζονος σημασίας δεδομένου ότι ο κ. Στεργίου γνωρίζει προσωπικά τον καθηγητή Ρίχτερ καθώς στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί στο πλαίσιο δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Στεργίου, το σκεπτικό της εισήγησης με το οποίο το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης οδηγήθηκε στην αναγόρευση του καθηγητή Ρίχτερ, βασίστηκε στο σύνολο του επιστημονικού και συγγραφικού του έργου και όχι στο επίμαχο βιβλίο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο μέχρι πρότινος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευκρίνισε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ναζί στο νησί δεν αμφισβητούνται, και κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν πτυχές των επιστημονικών απόψεων του Χάινς Ρίχτερ με τις οποίες διαφωνεί, όπως άλλωστε συμβαίνει πολύ συχνά στους επιστημονικούς – ερευνητικούς κύκλους.

Η δίκη διεκόπη το απόγευμα και όπως ανακοινώθηκε θα συνεχιστεί στις 2 Ιανουαρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση