HomeΚΡΗΤΗΟ Οδυσσέας Ζώρας εξελέγη νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Οδυσσέας Ζώρας εξελέγη νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Οδυσσέας Ζώρας από την Ιατρική Σχολή εξελέγη απόψε νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με οριακή διαφορά στις ψήφους από την Ελένη Παπαδάκη.

Η δεύτερη αναμέτρηση της εκλογικής διαδικασίας για τη νέα πρυτανική αρχή στο μεγαλύτερο ΑΕΙ της Κρήτης, αποδείχθηκε υπόθεση της … Ιατρικής Σχολής, αφού και οι δύο υποψήφιοι του δεύτερου γύρου προέρχονται από το συγκεκριμένο τμήμα.

Ο κ. Ζώρας έλαβε στην αποψινή διαδικασία 180 ψήφους έναντι 174 της κ. Παπαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή πρώτη εκλογική αναμέτρηση η κ. Παπαδάκη είχε λάβει 138 ψήφους, ο κ. Ζώρας 129 και ο κ. Αντώνης Χουρδάκης από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής 77 ψήφους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζώρας είχε διεκδικήσει τον πρυτανικό θώκο και στην προηγούμενη αναμέτρηση στην οποία είχε επικρατήσει ο Ευριπίδης Στεφάνου.

Για πολλούς πάντως η εκλογή Ζώρα θεωρήθηκε ως ανατροπή των δεδομένων, καθώς η θητεία της κ. Παπαδάκη στο πρυτανικό σχήμα Στεφάνου, είχε αποτιμηθεί θετικά.

Συγχαρητήρια επιστολή από το Γιάννη Κουράκη

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των πρυτανικών εκλογών, ο τέως δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο – Ανοιχτοί Ορίζοντες» Γιάννης Κουράκης, συνεχάρη με επιστολή του τον κ. Ζώρα για την εκλογή του. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Οδυσσέα,

Για τη μεγάλη σου επιτυχία στις Πρυτανικές εκλογές και την εκλογή σου στο άκρως τιμητικό αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, εγώ προσωπικά και η Δημοτική μας Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» σε συγχαίρουμε θερμά.

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας και το Πανεπιστήμιο,  η ικανή και φωτισμένη ηγεσία, καθίσταται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Είμαστε βέβαιοι ότι εσείς και οι συνεργάτες σας, αυτή την ηγεσία προσωποποιείτε και ότι στη διάρκεια της πολύ καλύτερες μέρες αναμένουν το Πανεπιστήμιο.

Εύχομαι από βάθους ψυχής υγεία, δύναμη και επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει, για το καλό  των νέων μας, του Πανεπιστημίου και της Κρήτης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση