HomeΚΡΗΤΗΔωρέαν πρωινό σε… 450 μαθητές του Ηρακλείου

Δωρέαν πρωινό σε… 450 μαθητές του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 200.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν να… φάνε όπως δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρελλάς επαναφέροντας στην επικαιρότητα το μείζον θέμα του υποσιτισμού.

Μάλιστα, ο κ. Καρελλάς ανέφερε ότι το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης αναμένεται να συνεχίσει και το 2016 για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η προσφορά του δήμου Ηρακλείου

Την ίδια ώρα ο δήμος Ηρακλείου συνεχίζει με επιτυχία αλλά και… διακριτικότητα την παροχή δωρεάν πρωινού σε 450 μαθητές της πόλης.

Η δράση αυτή ξεκίνησε στα μέσα του Νοεμβρίου και αναμένεται να συνεχιστεί έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Από τα 450 πρωινά, τα 350 καλύπτονται με δαπάνη του δήμου ενώ τα 100 είναι χορηγία εταιρίας Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Τα πάντα με… διακριτικότητα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην πηγαίνει η ίδια τα σάντουιτς και τους χυμούς στα σχολεία αλλά να συνεργαστεί με εταιρίες της πόλης ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των μαθητών.

Έτσι, κάθε πρωί οι γονείς των μαθητών που λαμβάνουν δωρεάν πρωινό, παίρνουν το κουπόνι που τους έχει δώσει ο δήμος Ηρακλείου, πηγαίνουν στις δύο εταιρίες και παίρνουν ένα σάντουιτ ή μιά τυρόπιτα για το παιδί τους μαζί με έναν χυμό ή ένα γάλα και του το δίνουν πριν περάσει την πόρτα του σχολείου.

Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ξέρει ποιος έχει πάρει από το σπίτι του κολατσιό, ποιος το έχει πληρώσει ο ίδιος, και ποιος έχει αγοράσει το πρωινό με κουπόνι του δήμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση